Зламаний ключ із замку витягне кожен: як це зробити

Читать на русском
Автор
32606
Ключ можна витягти різними способами
Ключ можна витягти різними способами. Фото Pixabay

Зламаний ключ більше не буде проблемою

У будь-який момент ключ може зламатися та залишитися всередині замку. Перша реакція в цій ситуації – звернутися до слюсаря. Але у багатьох випадках у цьому взагалі немає потреби.

Залежно від того, чи стирчить ключ із замка або застряг усередині, вам доведеться діяти по-різному. В одному з випадків витягти уламок допоможе кулькова ручка. Або ж використовуйте один із методів, який описує Natemat.

Як відчинити двері зламаним ключем

Якщо ключ у замку зламався, двері зазвичай все одно можна відчинити. Притисніть головку ключа до зламаної частини в замку і вверніть її, як завжди, щоб відчинити двері. Після цього можна вийняти уламок ключа із замка.

Як витягнути уламок ключа

Спочатку необхідно помістити ключ у нейтральне положення. В іншому випадку витягнути ключ не вдасться.

Для встановлення уламка у вертикальне положення можна використовувати головку ключа, плоскогубці або викрутку.

Потім розпорошіть машинну олію або спеціальне мастило на замок. Це полегшить роботу.

Варіант 1. Вставте запасний ключ у вільний бік замка так, щоб кінчик ключа з іншого боку висунувся на кілька міліметрів. Це допоможе вам схопити його плоскогубцями чи пальцями та витягнути.

Варіант 2. Візьміть тонкий плоский предмет, наприклад викрутку або англійську шпильку, і вставте його в замок поруч зі зламаним кінцем ключа. Притисніть кінчик предмета до уламка та спробуйте виштовхнути його. Як тільки ключ вийде назовні, зафіксуйте його іншим гострим предметом і обережно виведіть із замка.

Раніше "Телеграф" розповідав про ознаки несправності лічильника для води. А також про те, що робити, якщо прилад вийшов з ладу.