Чому тече холодильник: просте вирішення проблеми

Читать на русском
Автор
1890
Без холодильника не обійтися
Без холодильника не обійтися. Фото Pexels

Дізнайтеся поширені причини витоків води в холодильнику та способи їх усунення

Важко уявити кухню без холодильника. Коли він виходить із ладу, псуються продукти. Тому необхідно якнайшвидше з’ясувати причину поламки та усунути її.

Холодильники виходять із ладу по-різному. Одні починають споживати більше електроенергії, інші — протікають. Протікання впливає не лише на функціональність приладу, а й може зіпсувати підлогу, сприяти утворенню цвілі.

На щастя, для ремонту холодильника не завжди потрібно викликати майстра. Деякі проблеми можна усунути самостійно, пише Bhg.

Чому протікає холодильник

1. Заблоковано зливальний шланг системи відтавання. Іноді в зливальний шланг потрапляє їжа та інше сміття, що призводить до його засмічення. У цьому випадку конденсат не може витекти через злив, тому він повертається і стікає на підлогу.

Це можна виправити, пропустивши воду через зливний отвір, або очищувач труб, щоб видалити засмічення. Після усунення засмічення очистіть зливний шланг та прикріплений до нього зливний клапан водою з милом.

2. Зливний піддон, що тріснув. Зливний піддон розташований під холодильником і збирає конденсат, що стікає з ребер випарника. Зазвичай вода у піддоні випаровується, тому необхідності його спорожнення ніколи не виникає. Але якщо у піддоні є тріщина, вода може витекти на підлогу.

Найкращий варіант усунення цієї проблеми — зняти піддон і оглянути його на предмет пошкоджень. Якщо він пошкоджений, замініть його на новий.

3. Підвищене накопичення конденсату. Якщо дверцята холодильника часто залишаються відкритими, або вологість в будинку дуже висока, це може збільшити накопичення конденсату. Таким чином піддон буде переповнений і вода виливатиметься на підлогу.

Цю проблему досить легко усунути. Якщо дверцята холодильника відчинені, закрийте її, щоб зменшити навантаження на прилад та зменшити кількість конденсату. Також встановіть на кухні осушувач або візьміть за правило випорожнювати зливний піддон вручну у дні підвищеної вологості.

Як запобігти поламкам холодильника

Один із найкращих способів уникнути проблем із холодильником — регулярно проводити технічне обслуговування. Робити це нескладно.

Огляньте дверні ущільнювачі. Коли дверцята холодильника не закриваються належним чином, приладу доводиться докладати більше зусиль, щоб зберегти вміст холодним. Це може призвести до перегріву холодильника, що призведе до передчасного зношування приладу. Крім того, тепло може спричинити підвищене накопичення конденсату, який може перелитися через піддон і витекти на підлогу.

Якщо ущільнювачі виглядають брудними, очистіть їх губкою або щіткою. Використовуйте суміш харчової соди та води, щоб видалити бруд.

Видаліть пил. Змійовики конденсатора є ключовим компонентом холодильника. Вони допомагають розсіювати тепло, що виділяється з холодильника, але якщо вони вкриті брудом, пилом та іншим сміттям, холодильник не зможе працювати так само ефективно. Очищайте змійовики двічі на рік, щоб забезпечити постійну працездатність холодильника. Для цього використовуйте пилосос із насадкою-щіткою. Крім того, поки холодильник висунутий, огляньте водопровід, клапан і зливальний шланг щодо будь-яких проблем.

Регулярно мийте холодильник усередині. Підтримка холодильника в чистоті має бути одним із найважливіших аспектів його обслуговування. Якщо внутрішня частина приладу покрита пролитими напоями, сипучими продуктами та іншим сміттям, існує висока ймовірність утворення та розповсюдження плісняви, грибка та бактерій. Ці забруднювачі можуть потрапити в нові харчові продукти та зіпсувати їх.

Тримайте холодильник заповненим. Холодильники працюють найкраще, коли більша частина внутрішнього простору заповнена. Порожній холодильник споживає більше електроенергії ніж повний. Але й переповнювати холодильник не варто, оскільки це може призвести до перегріву.

Раніше "Телеграф" розповідав, які продукти не можна зберігати у холодильнику. Деякі з них можуть втратити свої властивості через холод.