У майбутньому ви ділитиметеся рецептом з онуками: для таких котлеток вам знадобляться крекери

Читать на русском
Автор
870
Ситна і смачна страва без особливого клопоту
Ситна і смачна страва без особливого клопоту. Фото patrioty.org.ua

Один інгредієнт змінить смак улюбленої страви

Важко уявити нашу кухню без пишних та ніжних котлет. Рецептів їх — неймовірна безліч, проте кожен кулінар все ж таки вигадує поліпшити смак улюбленої страви.

Сьогодні разом із "Патріотами України" розповімо, як готують котлети у Данії. Данці додають у фарш один незвичайний продукт – крекери. Усі будуть точно здивовані смаком биточків та обов’язково поцікавляться, як ви їх готували.

Як приготувати котлети з крекерами

Інгредієнти на 4 котлети:

  • холодний фарш зі свинини – 250 г;
  • цибуля — 60 г;
  • крекери з цибулею – 40 г;
  • молоко – 40 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль, перець, мускатний горіх – на свій смак;
  • рослинна олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо. Цибулеві крекери подрібнюємо на крихту. Відправляємо підготовлені інгредієнти у фарш.
  2. Туди ж відправляємо прохолодне молоко. Все солимо, додаємо спеції на свій смак і збите яйце. Ретельно перемішуємо фарш.
  3. Ділимо фарш на 4 частини. З кожного формуємо кульку і надаємо їй форму шайби завтовшки близько 2 см.
  4. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо котлети та обсмажуємо їх по 4 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
  5. Після цього накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо ще 4-5 хвилин, щоб котлети добре просмажилися всередині.

До речі, китайці також готують котлети по-особливому. Спробуйте і не пошкодуєте.