Здивуйте гостей: цей німецький салат "Сніг" зникне зі столу першим

Читать на русском
Автор
50519
Цей салат швидко готується, а з’їдається ще швидше
Цей салат швидко готується, а з’їдається ще швидше. Фото ukr.media

Рецепт надзвичайно смачної закуски

Ми розповідали, як приготувати надзвичайно ситний салат з м’ясом. Тепер ділимось рецептом ще однієї ситної страви, яка стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Цей німецький салат "Сніг" не тільки красивий, але ще й напрочуд смачний. Як приготувати його без зайвих турбот, розповіли на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 3-4 ст. л. столового оцту
  • 1-2 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 150 мл окропу
  • 3-4 шт. картоплі
  • 1 куряча грудка
  • 6 яєць
  • 2 малосольних або маринованих огірка
  • 200 г твердого сиру
  • 2 ст. л. французької гірчиці
  • 200 г майонезу
  • кунжут для оздоблення

Спосіб приготування:

  1. Чистимо 1 велику цибулину і нарізаємо її дрібно. Додаємо цукор, сіль та оцет. Заливаємо цибулю окропом і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
  2. Відварюємо картоплю і курячу грудку (вибираємо велику). Нарізаємо грудку на шматочки і додаємо до неї 1 ст. л. майонезу.
  3. Натираємо відварену картоплю на тертці, присолюємо. Викладаємо у форму (тарілку) та утрамбовуємо ложкою.
  4. Робимо тонку сіточку з майонезу. Зверху додаємо та розподіляємо французьку гірчицю.
  5. Наступний шар — грудка та маринована цибуля. Утрамбовуємо шари.
  6. Покриваємо цибулю сіточкою з майонезу. Зверху покладаємо нарізаний огірок.
  7. Відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо їх на дрібній тертці. Робимо майонезну сіточку та присипаємо жовтком. Зверху додаємо майонез.
  8. Наступний шар — натертий твердий сир. Знову майонезна сіточка.
  9. Останній шар — натерті яєчні білки. Прикрашаємо чорним кунжутом.

Перед подачею салату необхідно дати постояти в холодильнику не менше 1 години. Цей салат дуже простий у приготуванні, але при цьому дуже смачний і ситний. Також ми ділились рецептом смачної "Швейцарської" закуски.