Здивуйте гостей: цей німецький салат "Сніг" зникне зі столу першим
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 50519
Рецепт надзвичайно смачної закуски
Ми розповідали, як приготувати надзвичайно ситний салат з м’ясом. Тепер ділимось рецептом ще однієї ситної страви, яка стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Цей німецький салат "Сніг" не тільки красивий, але ще й напрочуд смачний. Як приготувати його без зайвих турбот, розповіли на Ukr.Media.
Інгредієнти:
- 1 цибулина
- 3-4 ст. л. столового оцту
- 1-2 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 150 мл окропу
- 3-4 шт. картоплі
- 1 куряча грудка
- 6 яєць
- 2 малосольних або маринованих огірка
- 200 г твердого сиру
- 2 ст. л. французької гірчиці
- 200 г майонезу
- кунжут для оздоблення
Спосіб приготування:
- Чистимо 1 велику цибулину і нарізаємо її дрібно. Додаємо цукор, сіль та оцет. Заливаємо цибулю окропом і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
- Відварюємо картоплю і курячу грудку (вибираємо велику). Нарізаємо грудку на шматочки і додаємо до неї 1 ст. л. майонезу.
- Натираємо відварену картоплю на тертці, присолюємо. Викладаємо у форму (тарілку) та утрамбовуємо ложкою.
- Робимо тонку сіточку з майонезу. Зверху додаємо та розподіляємо французьку гірчицю.
- Наступний шар — грудка та маринована цибуля. Утрамбовуємо шари.
- Покриваємо цибулю сіточкою з майонезу. Зверху покладаємо нарізаний огірок.
- Відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо їх на дрібній тертці. Робимо майонезну сіточку та присипаємо жовтком. Зверху додаємо майонез.
- Наступний шар — натертий твердий сир. Знову майонезна сіточка.
- Останній шар — натерті яєчні білки. Прикрашаємо чорним кунжутом.
Перед подачею салату необхідно дати постояти в холодильнику не менше 1 години. Цей салат дуже простий у приготуванні, але при цьому дуже смачний і ситний. Також ми ділились рецептом смачної "Швейцарської" закуски.