Ви не викинете букет через тиждень: 4 кроки, як довше зберегти квіти у вазі

Читать на русском
Автор
730
Тюльпани
Тюльпани. Фото Pixabay

Ці поради майже не потребують фінансових вкладень

Лютий вже майже скоро добіжить до кінця і перші промінці весняного сонця грітимуть землю. Деякі садівники вже почали працювати на подвір'ї та доглядати за розсадою квітів чи інших рослин.

Якщо у вашому саді вже проростають перші квіті цього сезону і ви вже думаєте, як наповнити будинок кольоровою красою, то краще подумати про методи, які допоможуть квітам простояти якомога довше. Лайфхаками ділиться "gotoshop".

Як зберегти квіти у вазі довше

  • Перший крок — правильно обрати вазу. Квіти не повинні стискати одне одного стеблами, тому їм необхідно дати (трохи) більше місця. Однак краще надавати перевагу вазі з вузьким горлом, аби зменшити випаровування води.
  • Другий крок — підготовка води. Для квітів необхідно обрати відстояну або кип'ячену воду кімнатної температури. У воду необхідно додати спеціальний засіб, який можна придбати у квіткових магазинах або одну чайну ложку цукру чи аспірину.
  • Третій крок — підготовка квітів. Кожну стеблинку треба обрізати гострим секатором під кутом 45 градусів та зробити невеликі надрізи ножем, а потім прибрати нижче листя, яке занурюється у воду.
  • Четвертий крок — догляд за квітами. Для кращого результату квітам необхідно міняти воду щодня та мити їх стебла. Потім кожного разу у воду додавати новий засіб для зрізаних рослин, тримати вазу у прохолодному місці та не в якому разі не ставити біля їжі.

Однак є ще три поради — у воду для квітів можна додати сік лимона або оцет (пару крапель) або мідну монету, яка допоможе запобігти розмноженню бактерій. А щоб вночі квіти не втрачали вологу — накрийте їх пакетом.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що точно треба зробити на ділянці будинку після зими.