Чим підгодувати розсаду, щоб вона була міцною: лайфхак із популярною спецією

Читать на русском
Автор
577
Куркума – спеція не тільки для кухні
Куркума – спеція не тільки для кухні. Фото Freepik

"Телеграф" дізнавався, чим підгодувати молоду розсаду томатів, перців та огірків

Досвідчені дачники вже з лютого розпочинають процес посіву рослин на розсаду. Деяке з насіння рекомендується замочувати у горілці. Також, щоб ваша праця не була марною, рекомендується використовувати особливе підживлення.

Чим підгодувати розсаду — народними засобами

Замість хімічних добрив можна скористатися куркумою – відомою спецією, що застосовується у кулінарії. Підживлення на цій основі допоможе виростити міцнішу, стійкішу і здоровішу розсаду, що, своєю чергою, забезпечить хороший урожай овочів у майбутньому.

Існує три способи використання цієї спеції для рослин:

  1. Можна додати невелику кількість куркуми прямо в ґрунт перед посадкою, але не більше однієї чайної ложки.
  2. Можна удобрити розсаду спеціальним розчином на основі куркуми, який готується шляхом змішування літра води, двох чайних ложок спеції та 10 мл молока. Такий розчин зберігається протягом двох тижнів і часто використовується дачниками для підживлення влітку.
  3. Можна злегка посипати розсаду куркумою, що допоможе відлякати шкідників.

Використання куркуми як підживлення для розсади є ефективним і натуральним способом покращити зростання та здоров’я рослин. Цей простий і доступний метод не тільки сприяє отриманню рясного врожаю, але й допомагає впоратися зі шкідниками. Спробуйте ці методи використання куркуми на своїй ділянці, і ви побачите позитивні результати вже в найближчому сезоні.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли сіяти перець на розсаду 2024 року. Вибір вдалої дати у лютому, березні, квітні та травні стане запорукою гарного врожаю.