Плям солі більше не буде на зимовому взутті: як та чим їх прибрати

Читать на русском
Автор
Соляні плями псують зовнішній вигляд взуття
Соляні плями псують зовнішній вигляд взуття. Фото freepik.com

Копійчані засоби допоможуть позбутися від жахливих плям на взутті

У холодну пору взуття забруднюється сіллю, якою посипають сніг. Вона залишає жахливі плями. Наприкінці зими, коли черевики вже можна ховати у комору, хочеться лишити ідеально чистими й сухими. Раніше ми розповідали, якими губками не можна мити взуття. Тепер поговоримо, як же прибрати з них плями від солі.

Взуття треба витирати щоразу після приходу додому. Так можна запобігти появі жахливих соляних плям. А як їх позбутися, розповіли на Ukr.Media.

Як видалити плями солі зі шкіряного взуття

Якщо у вас шкіряне взуття і на ньому з’явилися ці жахливі плями, то його треба обережно промити теплою водою. Особливу увагу приділіть швам. Там і збирається сіль. Далі можна скористатися м’якою щіткою. Після цього чоботи повинні повністю висушитись. Однак не варто ставити їх на батареї.

Коли чоботи стануть сухими, взуття треба протерти оцтовим розчином. Для цього змішуємо його з водою у пропорції 3:1. Так плями зникнуть.

Як видалити плями солі із замшевого взуття

Аби соляні плями зникли зі взуття з нубуку або замші, треба скористатися спеціальною щіткою, що призначена для цих матеріалів. Ретельно треба пройтися на швах.

Також для видалення плям зі взуття з таких матеріалів, підійде нашатирний спирт. Ним треба натерти черевики за допомогою ватного диска.

Раніше "Телеграф" розповідав, як видалити неприємний запах з зимового взуття. Ми поділилися лайфхаком з використанням чайного пакетика.