Найпростіший рецепт тушкованої капусти зі сметаною: так страву готують в селах

Читать на русском
Автор
Страва виходить надзвичайно апетитною Новина оновлена 19 лютого 2024, 15:09
Страва виходить надзвичайно апетитною. Фото Файні рецепти

Таку капусту навіть без м'яса їсти дуже смачно

Ми розповідали, як приготувати котлету по-київськи і чому страва не виходить. Тепер ділимось рецептом прсотої тушкованої капусти. Навіть без м’яса у багатьох ця страва є однією із улюблених, і недарма — ароматна, насичена смаками тушкована капуста дуже смачна і ситна.

Ще й приготувати її зовсім нескладно. Рецептом поділились на ютуб-каналі "Сільська господиня".

Інгредієнти:

  • Капуста — 1,5 кг
  • Морква — 1 шт
  • Цибуля — 1-2 шт
  • Перець солодкий — 3 шт
  • Сметана — 150 мл
  • Томатна паста — 1 ст. л.
  • Сіль, перець — до смаку
  • Олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Шаткуємо капусту. Солодкий перець нарізаємо грубими шматочками.
  2. Дрібно кришимо цибулю, моркву натираємо на тертці. Всипаємо до капусти 1 чайну ложку солі. Переминаємо руками, щоб вона стала м'якшою і дала сік.
  3. Розігріваємо олію в глибокій сковороді. Смажимо цибулю до прозорості, додаємо моркву, смажимо, перемішуючи.
  4. Додаємо перець, обсмажуємо. Вливаємо ще олію за потреби.
  5. Додамо дрібку солі. Готуємо, перемішуючи, до м'якості перцю. Додаємо до овочів капусту разом із соком.
  6. Перемішуємо та накриваємо кришкою. Тушкуємо на невеликому вогні 30 хвилин.
  7. Періодично перевіряємо капусту. За потреби додаємо трішки води.
  8. Змішуємо сметану з томатною пастою і дрібкою солі. Приправляємо перцем, перемішуємо.
  9. Поєднуємо капусту зі сметанним соусом. Після цього тушкуємо капусту під кришкою ще кілька хвилин.

Ось так можна легко приготувати апетитну страву. Також ми ділились рецептом смачного та ситного салату.