Найпростіший рецепт тушкованої капусти зі сметаною: так страву готують в селах
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Таку капусту навіть без м'яса їсти дуже смачно
Ми розповідали, як приготувати котлету по-київськи і чому страва не виходить. Тепер ділимось рецептом прсотої тушкованої капусти. Навіть без м’яса у багатьох ця страва є однією із улюблених, і недарма — ароматна, насичена смаками тушкована капуста дуже смачна і ситна.
Ще й приготувати її зовсім нескладно. Рецептом поділились на ютуб-каналі "Сільська господиня".
Інгредієнти:
- Капуста — 1,5 кг
- Морква — 1 шт
- Цибуля — 1-2 шт
- Перець солодкий — 3 шт
- Сметана — 150 мл
- Томатна паста — 1 ст. л.
- Сіль, перець — до смаку
- Олія для смаження
Спосіб приготування:
- Шаткуємо капусту. Солодкий перець нарізаємо грубими шматочками.
- Дрібно кришимо цибулю, моркву натираємо на тертці. Всипаємо до капусти 1 чайну ложку солі. Переминаємо руками, щоб вона стала м'якшою і дала сік.
- Розігріваємо олію в глибокій сковороді. Смажимо цибулю до прозорості, додаємо моркву, смажимо, перемішуючи.
- Додаємо перець, обсмажуємо. Вливаємо ще олію за потреби.
- Додамо дрібку солі. Готуємо, перемішуючи, до м'якості перцю. Додаємо до овочів капусту разом із соком.
- Перемішуємо та накриваємо кришкою. Тушкуємо на невеликому вогні 30 хвилин.
- Періодично перевіряємо капусту. За потреби додаємо трішки води.
- Змішуємо сметану з томатною пастою і дрібкою солі. Приправляємо перцем, перемішуємо.
- Поєднуємо капусту зі сметанним соусом. Після цього тушкуємо капусту під кришкою ще кілька хвилин.
Ось так можна легко приготувати апетитну страву. Також ми ділились рецептом смачного та ситного салату.