Дрова горітимуть утричі довше: що для цього треба зробити

Читать на русском
Автор
22857
Дрова горітимуть набагато довше
Дрова горітимуть набагато довше. Фото freepik.com

Цей простий спосіб мало хто знає

Дрова досить дорогі. Тому варто знати спосіб, як використовувати їх економно. Раніше ми розповідали, яку деревину треба використовувати, аби вогонь горів довше. Тепер поділимося ще одним способом, як це зробити.

Такий спосіб не вимагає багато зусиль, але дуже дієвий. Треба просто знати кілька правил. Про них розповіли на ProstoWay.

Як продовжити час горіння дров

Для початку треба покласти дрова в піч правильним способом. Не варто закидувати абияк. Що менше кисню буде між дровами — то довшим буде горіння. Тому варто класти їх щільно.

Також треба класти спочатку великі дрова, а потім — менші. Скористайтеся принципом піраміди. Якщо дрова правильно складені, розпочинаємо розпалювати. Робити це варто спочатку підпалюючи верхні трісочки. Так можна розтягнути розпалення й активне горіння.

Річ у тім, що маленькі тріски дають температуру і швидко нагрівають кімнату чи приміщення. Потім вони підпалюють нижні дрова. Найкраще горять береза, сосна, акація. Найгірше — тополя, осика, вільха і верба.

Раніше "Телеграф" розповідав, якими губками не можна мити зимове взуття. Якщо це робити неправильно, ваші черевики можуть швидко постаріти.