На стіні та під ліжком: найкращі місця для зберігання ковдр та пледів, якщо немає місця у шафі

Читать на русском
Автор
Пледи та ковдри можуть стати предметами декору
Пледи та ковдри можуть стати предметами декору. Фото Pexels

Дізнайтесь секрети вдалого зберігання речей у маленьких приміщеннях

Будь-якої пори року, взимку чи влітку, пледи та ковдри — домашні аксесуари, без яких просто неможливо обійтися. Вони зігрівають нас і допомагають зберігати затишок у приміщенні. Але періодично виникає питання — де і як правильно зберігати пледи та ковдри, щоб вони залишалися свіжими та не втрачали свого вигляду.

Перед складанням на зберігання не забудьте правильно випрати й добре просушити ковдру. А ось про те, куди краще заховати ковдри, коли вони не використовуються, пише Homes and gardens.

Де зберігати пледи та ковдри у міжсезоння

Відсутність платтяної шафи або вбиральні, де можна зберігати всі речі, може декого засмутити. Насправді навіть у найменшій квартирі можна організувати вдале місце зберігання для постільних речей.

Для зберігання ковдр та пледів підійдуть меблі подвійного призначення. Наприклад, скриня може одночасно бути сховищем, журнальним столиком або місцем для сидіння. Пледи можна зберігати в декоративних кошиках поряд із диваном. Це додасть особливості інтер’єру, а плед завжди буде під рукою саме там, де його зазвичай використовують.

Гарні пледи або ковдри у стилі пэчворк можуть стати окрасою стін у спальні. Їх можна повісити на гачки, або на стелаж у вигляді сходів.

Вдалий спосіб зберігання речей у спальні — у пуфику біля ліжка.

Пуфи — не єдине місце, де ковдри можна непомітно розмістити в спальні. Якщо у вас немає шафи для білизни, а простір в маленькій квартирі вичерпано, речі зручно сховати під ліжко. Для цього ковдри потрібно запакувати у спеціальні контейнери для зберігання. Для цих цілей можна використовувати прозорі пластикові коробки.

Фахівці не рекомендують зберігати ковдри у підвалі та на горищі. Це два місця в будинку, де речі, швидше за все, запліснявіють і набудуть неприємного запаху.

Раніше "Телеграф" розповідав, де зберігати смартфон, що не використовується. Найчастіше для цього вибирають не найкраще місце.