Це може зіпсувати пельмені: один компонент, який кулінари масово додають неправильно

Автор
З оцтом слід бути особливо обережними
З оцтом слід бути особливо обережними. Фото today.ua

Від цього залежить смак страви

Ми ділились порадами з приготування пельменів. Та, виявляється, зіпсувати їх можна навіть на етапі відварювання.

В Інтернеті часто можна зустріти пораду додавати оцет до пельменів. Проте важливо знати, що оцет використовується лише для готової страви. Додавання оцту в воду під час варіння може безнадійно зіпсувати пельмені. Про це пише Pixelinform.

Чому не можна додавати оцет у воду?

Оцет кислий, і кислота згортає білок у тісті. Це робить пельмені жорсткими та "дубовими". Оцет може змінити колір пельменів, роблячи їх сірими та непривабливими на вигляд. А ще це може збільшити час варіння пельменів, що може призвести до їх розварювання.

Як правильно додавати оцет до пельменів?

Оцет слід подавати до готових пельменів у розведеному вигляді в окремому посуді. Є два способи приготування оцтової заправки. При класичному способі слід 1 столову ложку 9%-го оцту змішати з 3 столовими ложками олії або води. До смаку додаємо чорний перець.

Можна доповнити заправку зеленню. Дрібно наріжте зелену цибулю, кріп або петрушку.

Змішайте 1 столову ложку 9%-го оцту з 2 столовими ложками олії або води. Додайте подрібнену зелень і за смаком чорний перець.

Як використовувати оцтову заправку

Візьміть пельмень виделкою. Змочіть його у оцтовій заправці та смакуйте. Не рекомендується додавати оцет безпосередньо на тарілку з пельменями, адже це може зробити їх занадто кислими.

Оцтова заправка не є обов'язковою для пельменів. Її можна використовувати за бажанням. Також до неї можна додати інші інгредієнти, такі як гірчиця, соєвий соус, лимонний сік або тертий хрін.

Пельмені можна подавати зі сметаною, майонезом або йогуртом. Також ми ділились рецептом лінивих пельменів.