Якщо потрібна романтична вечеря: рецепт найпростішої курки в вині

Читать на русском
Автор
10884
Фантастично смачне та ніжне м’ясо
Фантастично смачне та ніжне м’ясо. Фото Сегодня

Якщо не знаєте, що приготувати на День Валентина

Ми розповідали про помилки, які заважають приготувати ідеальну котлету по-київськи. Тепер ділимось набагато простішим, але не менш вишуканим рецептом курки.

Це чудова страва на день Валентина і не тільки. М’ясо, приготоване у вині, залишиться дуже м’яким, а печериці додають йому насиченого смаку. Рецептом поділились на порталі Shuba.

Інгредієнти:

  • Куряче філе зі стегна — 600 г
  • Печериці — 500 г
  • Сіль, перець чорний мелений — до смаку
  • Олія соняшникова — 40 мл
  • Вино біле сухе — 200 мл
  • Зелень — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, сушимо та нарізаємо кубиками. Солимо, перчимо м’ясо та перемішуємо.
  2. Нагріваємо сковороду з олією і смажимо м’ясні кубики, помішуючи, до золотистості. Обсмажуємо в середньому 10 хвилин.
  3. Печериці миємо, нарізаємо шматочками. Смажимо в другій сковороді 10 хвилин, підсолюємо.
  4. Додаємо гриби до м’яса і смажимо все разом, помішуючи. Наприкінці вливаємо вино і тушкуємо на маленькому вогні до випаровування рідини.

Також ми ділились рецептом ніжного картопляного гратену. Він стане ідеальним гарніром до цієї страви.