Дістаньте його з холодильника: всі зберігають цей популярний овоч неправильно

Читать на русском
Автор
11036
Куди краще покласти овоч
Куди краще покласти овоч. Фото 24 канал

Холодильник — не найкраще рішення

Ми розповідали, як позбавити оселедець зайвої солі. Тепер ділимось порадою, яку варто знати, якщо вам доводиться часто викидати цибулю, що зіпсувалась.

Мало хто знає, та її не варто тримати в холодильнику. Як її правильно зберегти, розповідаємо разом із pixelinform.

Міф про цибулю та холодильник

Поширена думка, що холодильник – це ідеальне місце для зберігання цибулі. Начебто він захищає її від світла, вологи та комах. Однак, насправді все інакше.

Річ у тім, що цибуля – це теплолюбний овоч, тому вона не переносить низьких температур. Зберігаючись у холодильнику, цибуля починає виділяти більше соку, який містить речовини, що викликають сльози при нарізці цибулі і надають їй гострого смаку і запаху.

А ще сульфіди сприяють розвитку грибкових інфекцій на поверхні цибулі. Саме через це вона псується.

Як правильно зберігати цибулю

Найкраще для зберігання цибулі підійде сухе, темне та прохолодне місце. Там повинна бути гарна вентиляція. Останній пункт можна забезпечити додатково — наприклад, використовувати спеціальні сітки чи кошики для цибулі. Також овоч можна повісити в плетених кісках або мішках із натуральних матеріалів.

Також важливим моментом є недопущення контакту цибулі з іншими продуктами, а надто з фруктами, що виділяють етилен, такими як яблука. Цей газ прискорює дозрівання та псування цибулі.

З цими простими правилами цибуля буде довго свіжою та смачною. Також ми розповідали, що додати до омлету, щоб він добре тримав форму.