Ця начинка нізащо не витече: дивовижний рецепт пиріжків — "Водолазів"

Читать на русском
Автор
14185
Ці пиріжечки виходять особливо смачними
Ці пиріжечки виходять особливо смачними. Фото ukr.media

Секрет смаку цієї випічки — у дивовижному тісті

Ми ділились рецептом простих кексів на кефірі. Тепер розповідаємо, як приготувати чудові пиріжечки з густою вишневою начинкою.

Рецептом швидкого та безклопітного тіста, яке в народі прозвали "Водолаз", поділились на порталі Ukr.Media. Пиріжки виходять надзвичайно м’якими.

Інгредієнти:

  • 200 мл молока
  • 20 г дріжджів (або 6-7 г сухих)
  • 75 г цукру
  • 2 яйця (-1 жовток для змащення)
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 0,5 ч. л. солі
  • 40 г вершкового масла
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 600 г борошна

Начинка:

  • 500 г вишні без кісточки
  • 125 г цукру (якщо вишня кисла, додайте ще 1 ст. ложку)
  • 25 г кукурудзяного крохмалю

Спосіб приготування:

  1. Викладаємо вишню без кісточки та половину цукру в сковорідку з товстим дном. Перемішуємо, щоб вишня пустила сік. Нагріваємо до закипання, але не кип'ятимо.
  2. Розмішуємо другу половину цукру з кукурудзяним крохмалем. Додаємо до вишні та добре помішуємо, поки суміш не закипить.
  3. Варимо вишню 1 хвилину після закипання. Залишаємо начинку остигати.
  4. Розводимо дріжджі в теплому молоці (35-38 градусів). Додаємо 1 ч. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Перемішуємо та відставляємо в сторону.
  5. З'єднуємо в мисці для замісу одне яйце, білок. Жовток від другого яйця залишимо для змащування пиріжків.
  6. Також додаємо сіль, цукор, ванільний цукор, м'яке вершкове масло та 2 ст. л. рослинної олії. Перемішуємо до однорідності.
  7. Додаємо активовані дріжджі та перемішуємо. Поступово додаємо борошно та замішуємо тісто. В кінці замісу додаємо 1 ст. л. рослинної олії.
  8. Змащуємо пакет рослинною олією, опускаємо в нього тісто, зав'язуємо. Кладемо в посудину з теплою водою на 40 хвилин.
  9. Дістаємо тісто з пакета, розрізаємо на 18 шматків. Розкочуємо шматки тіста, викладаємо начинку та формуємо пиріжки.
  10. Змащуємо пиріжки сумішшю жовтка з 2 ст. л. води. Залишаємо на 20 хвилин для підняття.
  11. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікаємо пиріжки протягом 20 хвилин.

Також ми ділились рецептом ніжних пряників на молоці. Це чудовий варіант домашньої випічки до чаю.