Перетягування канату, хованки, м'ячик. Як навчити собаку гратися, прості способи

Читать на русском
Автор
845
Фото: pixabay.com

Ось декілька лайфхаків, які допоможуть вам заохотити вашу собаку до гри:

Грати з собаками — це не лише спосіб весело провести час, але і чудовий спосіб підтримувати їхнє здоров'я. Але які саме ігри найбільш підходять для собак, і як зробити цю діяльність яскравою та захопливою? Це може залежати від породи собаки, приміром, коллі люблять ганятися, а гончі люблять використовувати ніс, щоб слідкувати за запахами та знаходити свої іграшки. Цуценята починають грати приблизно з чотирьох тижнів, проводячи більшу частину часу, ганяючись і граючи. Чому б не спробувати деякі з цих чудових ігр, щоб зайняти своє маленьке цуценя чи собаку?

Варіанти ігор

Перетягування канату — чудова гра, у яку можна пограти з цуценям або собакою. Купуйте іграшку-перетягувач або мотузку в місцевому зоомагазині та починайте грати зі своїм собакою. Навчіть свою собаку командам "тягни" і "відпусти". Це допоможе контролювати гру та забезпечить безпеку для вас обох.

У хованки можна грати вдома або в парку, тому це завжди чудова гра для вашої собаки. Почніть із того, що попросіть собаку сісти або залишитися, перш ніж сховатися за деревом або предметом меблів. Коли ви відчуєте, що ви зникли з поля зору, покличте свого собаку або цуценя, щоб вони прийшли і знайшли вас.

Принеси — це швидка гра, киньте м’яку іграшку досить далеко, щоб ваша собака пішла і принесла вам. Не забувайте тримати іграшки трохи далі від поля зору між сеансами гри з собакою: це не дозволить вашій собаці надто добре знайомитися з об’єктами, тому їх повторна поява зустрінеться з ентузіазмом. І не використовуйте пальці рук і ніг як іграшки, інакше незабаром ви станете улюбленою жувальною іграшкою вашого собаки.

Лайфхаки для заохочення Собаки до гри

Використовуйте улюблені ласощі або іграшки як підкріплення під час гри. Це стимулює вашу собаку і підвищує її мотивацію до участі. Також використовуйте ігри, які відповідають природним інстинктам вашого собаки. Наприклад, гра "перетягування" відповідає його потребі в боротьбі. Зробіть гру цікавою та різноманітною — змінюйте типи ігор, щоб уникнути нудьги та зберегти інтерес вашої собаки. Варіюйте іграшки, місця та правила гри.

Почніть з простих вправ та поступово переходьте до складніших. Позитивний досвід допоможе зберегти інтерес вашої собаки до гри. Виберіть іграшки, які зацікавлять вашу собаку. Наприклад, м'ячі з великими отворами для ласощів або плаваючі іграшки для гри на воді. Хваліть та заохочуйте собаку за кожен успішний крок під час гри. Позитивне підкріплення підвищить його мотивацію та бажання грати. Пам'ятайте, що кожна собака має свої власні уподобання та характер, тому важливо виявити те, що зацікавить вашого песика. Спробуйте різні методи та ігри, щоб знайти те, що він любить найбільше, і насолоджуйтеся часом, проведеним разом з вашим чотирилапим другом.

Раніше "Телеграф" розповідав, як навчити кота любити митися і не травмувати його психіку. Окрім того, ви можете дізнатися чому котяча м’ята викликає незвичайну поведінку у ваших улюбленців.