Чому коти люблять висоту. П'ять неочікуваних пояснень

Читать на русском
Автор
5036
Pixabay

Коти є хижаками, і бути високо для них — це спосіб спостерігати за світом

Коти — це вельми цікаві і допитливі створіння, які завжди шукають нові способи розваги та комфорту. Однією з їхніх природних властивостей є бажання перебувати на висоті. Підвіконні, верхівка холодильника або верхня полиця шафи, куди ви не думали, що кіт може потрапити, — це все є звичайними місцями, де ви можете знайти свого домашнього улюбленця. Є кілька причин, чому коти воліють бути високо, дивлячись на світ зверху вниз.

Це допомагає кішці почуватися в безпеці

Хоча кішки є хижаками, вони також є здобиччю для великих тварин. У дикій природі перебування на висоті допомагає кішці стежити за будь-якою небезпекою під нею. Якщо ваша кішка постійно лазить по речах, щоб сісти, вона, ймовірно, робить це для того, щоб почуватися в безпеці. Виявилося, що котам не потрібно багато, щоб відчути загрозу.. Будь-що, від перебування в новому середовищі до спілкування з дітьми, може викликати у неї тривогу.

Це зміцнює статус кота

Таким чином коти хизуються своїм високим соціальним становищем. Якщо у вас декілька котів дома, то головний той, який займає найвище місце в будинку.

Це інстинкт кота

Домашні кішки демонструють багато інстинктів своїх предків. Це означає, що ваш кіт має інстинкт триматися високо й ховатися, щоб вистежувати свою здобич і запобігти нападу хижака. Залишатися на висоті було надійною технікою для котів у дикій природі, щоб захиститися від койотів, вовків, лисиць, сов, орлів тощо. Домашні коти, навіть ті, яких ніколи не випускали на вулицю, зберегли цю ДНК виживання і люблять бути високо, щоб захистити себе від можливої шкоди.

Щоб коти краще спали

Коли ваша кішка спить на стільці у вітальні, вона може відчувати занадто багато шуму та метушні. Це може бути стресом для вашої кішки, і вона може шукати більш привабливе місце. Згорнувшись калачиком десь високо і подалі від решти вашого будинку, кіт буде спати глибоко, спокійно та не хвилюватися, що хтось розбудить його.

Регулює тепло тіла кота

Деякі коти мають багато шерсті, а інші практично лисі, але коли настає зима, котячі всіх типів шерсті відчувають холод. Багато власників домашніх тварин дивуються, що їхні кішки відчувають холод так само як вони. Як ви, мабуть, знаєте, зверху кімнати температура є вищою, тому багато котів підіймаються на щось високе, щоб досягти тепла під час сну. Це допомагає їм залишатися теплими взимку. Таким же чином, ви можете бачити, що ваш кіт спить на підлозі частіше влітку, щоб скористатися перевагами прохолоднішого повітря там.

Незалежно від того, що кіт переживає стрес або намагається зігрітися в холодну зимову пору року, у вас повинні бути приміщення на підвищенні, де ваша кішка може бути здоровою, щасливою та вільною від стресу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як навчити кота любити митися і не травмувати його психіку. Окрім того, ви можете дізнатися чому котяча м’ята викликає незвичайну поведінку у ваших улюбленців.