Жодного огірка чи капусти: чим замінити класичні для вінегрету продукти, щоб страва стала дивовижною

Читать на русском
Автор
1193
Цей салат дуже люблять як закуску та гарнір
Цей салат дуже люблять як закуску та гарнір. Фото zira.uz

Розповідаємо, як зробити страву ще смачнішою

Ми розповідали, як приготувати смачний та святковий салат "Нептун". Тепер ділимось рецептом незвичного вінегрету. Традиційно цей салат готують з квашеною капустою чи кислим огірком.

Втім, як пишуть на ProstoWay, якщо замінити ці класичні продукти, салат можна зробити ще смачнішим. Крім того, замість відварювати овочі їх можна запекти — це максимально збереже їх смак. Приготування від цього складнішим не стає, і навіть навпаки.

Інгредієнти:

  • 5 картоплин;
  • 2 буряки;
  • 3 морквини;
  • 2 цибулини;
  • 3 ст. л. оцту;
  • сіль до смаку;
  • 150 г рослинної олії;
  • 1 ст. л. гірчиці.

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Маринуємо цибулю в оцті, гірчиці, солі та перці.
  2. Нарізаємо картоплю, буряк та моркву кубиками або залишаємо цілими. Загортаємо овочі у фольгу або поміщаємо у пакет для запікання.
  3. Запікаємо овочі в духовці при 180°C протягом 30-40 хвилин, до готовності. Охолоджуємо овочі.
  4. Нарізаємо овочі кубиками (якщо запікали цілими). Складаємо всі кубики в миску.
  5. Додаємо мариновану цибулю, оливкову олію, сіль та перець до смаку. Ретельно перемішуємо салат.

Його можна їсти одразу, але значно смачнішим страва буде, якщо постоїть в холодильнику 1-2 години. Також ми ділились рецептом дуже смачного салату з м’ясом.