Позбавить від плісняви та запахів: як очистити обробну дошку на кухні без покупної хімії

Читать на русском
Автор
644
Ефективний спосіб очистити дошку
Ефективний спосіб очистити дошку. Фото Freepik

Простий спосіб з доступними засобами

Обробна дошка — невід’ємний елемент на кухні, вона використовується практично щодня для приготування їжі. Тому слід стежити за чистотою цього інвентарю. Позбутися бактерій, плісняви та неприємних запахів на дошці допоможуть підручні засоби. "Телеграф" вже розповідав, як прибрати нагар із плити, а сьогодні ділиться, як легко очистити обробну дошку.

Замість покупної хімії, дошку можна очистити народними засобами, пише ТСН. Пропонуємо дізнатися детальніше, як це зробити.

Для очищення обробної дошки вам знадобляться лише три інгредієнти, які є на кожній кухні – сіль, сода та оцет. Ці засоби ефективно очистять дошку від забруднень, плісняви та неприємного запаху.

Спочатку замочіть свою обробну дошку у гарячій воді. Коли вона промокне хвилин 10-15, посипте її сіллю і добре потріть. А потім залиште ще на 10 хвилин, щоб вона гарно очистилася. Не змиваючи солі, посипте дошку харчовою содою ще на 10 хвилин, потріть, але не змивайте. Наприкінці залийте все оцтом. І лише після цього можна промити дошку у теплій воді, тоді вона очиститься і буде свіжою без посторонніх запахів. Пам’ятайте, що дошку потрібно очищати з двох сторін.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості домашні способи, як очистити чайник від накипу. Після цього чай стане смачнішим.