Ноги будуть в теплі: як зробити устілки для взуття своїми руками

Читать на русском
Автор
3099
Вам знадобиться лише один матеріал
Вам знадобиться лише один матеріал. Фото Freepik

Взимку слід утеплити взуття, щоб ноги не мерзли.

Хоча наближається вже кінець зими, можливі ще сильні морози та снігопади. Тож не зайвим буде утеплити зимове взуття на випадок холодів. "Телеграф" вже розповідав, як швидко висушити взуття за допомогою пилососу, а сьогодні ділиться, як зробити теплу устілку для взуття своїми руками.

Як виявилось, є кілька простих способів утеплити ноги взимку, пише ukr.media. Можна одягати кілька пар шкарпеток, або купити готову хутряну устілку. А можна зробити устілки і своїми руками із підручних матеріалів.

Як зробити устілки для взуття своїми руками

Найкраще для виготовлення устілки використовувати побутову фольгу, яку використовують для утеплення стін або відображення тепла від батарей. Вона добре триматиме форму і зберігатиме тепло. Швидше за все вдома десь точно знайдеться шматок такої фольги.

Трафарет для майбутніх устілок можна зробити з вже існуючих у вашому взутті. Дістаньте їх із черевиків, обведіть маркером по фользі та виріжте ножицями.

Дуже важливо зробити кілька невеликих проколів-дірок в устілках, це необхідно для того, щоб ноги "дихали" у взутті. Засуньте саморобні устілки з фольги у свої зимові черевики, а зверху покладіть устілки, що вже є. Тепер ваше взуття краще триматиме тепло, а ноги не змерзнуть навіть у сильні морози.

Раніше "Телеграф" розповідав, як освіжити взуття за ніч за допомогою одного засобу. Від неприємного запаху не залишиться сліду.