Так обідали запорізькі козаки: ситна страва з картоплі, якою можна всю сім’ю нагодувати

Читать на русском
Автор
20809
Секрет — у ситній начинці
Секрет — у ситній начинці. Фото znaj.ua

Таку страву можна і на обід, і на сніданок

Ми розповідали, як приготувати смачний гуцульський салат Шухи. Тепер ділимось рецептом дуже ситної страви запорізьких козаків. Такі галушки просто готуються, а виходять поживними — можна і на обід, і на вечерю.

Ця страва з козацької похідної кухні пройшла через століття. Звісно, вона має видозміни, але суть збереглась. Як приготувати апетитні галушки з картопляного тіста з курячим фаршем, розповіли на порталі "На ПЕНСІЇ".

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 грамів
  • Борошно – 300-350 грамів
  • Манка – 2 столові ложки
  • Яйця – 1 штука
  • Для фаршу:
  • Куряче філе – 250 грамів
  • Цибуля – 1 штука
  • Сіль та перець – до смаку

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо картоплю, варимо до готовності і товчемо на пюре. Охолоджуємо пюре, додаємо манку, яйце і перемішуємо.
  2. Поступово додаємо просіяне борошно, замішуючи м'яке тісто, яке трохи липне до рук.
  3. Залишаємо тісто на 30 хвилин.
  4. Нарізаємо куряче філе і цибулю дрібними шматочками. Додаємо 1-2 столові ложки холодної води, перемішуємо.
  5. Розділяємо тісто на невеликі частини. Розкатуємо кожну частину, викладаємо в центр столову ложку фаршу. Защипуємо краї, формуючи колобки.
  6. Кип'ятимо воду, солимо і опускаємо галушки в киплячу воду. Варимо до спливання, потім зменшуємо вогонь і варимо ще близько 10 хвилин.

Подаємо галушки зі сметаною, смаженою цибулею або вершковим маслом. За бажанням, до фаршу можна додати гриби, зелень або інші інгредієнти на ваш смак. Також ми розповідали, як готуються цікаві оладки — фучики.