Де у домі не можна розміщувати Wi-Fi-роутер: три заборонені місця

Читать на русском
Автор
97128
Несправностей з інтернетом в оселі більше не буде
Несправностей з інтернетом в оселі більше не буде. Фото santeplusmag.com

Прискорити сигнал Wi-Fi дуже просто

Швидкість домашнього інтернету залежить від розташування Wi-Fi роутера у вашому домі. Деякі матеріали та пристрої можуть перешкодити його роботі, що призведе до уповільнення передачі сигналу.

Щоб забезпечити максимальну швидкість Wi-Fi, оберіть оптимальне місце для розміщення роутера. Про те, в яких місцях не варто розміщувати маршрутизатор, пише The Sun.

Де не можна ставити роутер у домі

  1. По-перше, уникайте розміщення Wi-Fi роутера поруч із мікрохвильовою піччю, оскільки її електромагнітне випромінювання може заважати сигналам роутера.
  2. По-друге, намагайтеся не розміщувати роутер поруч із металевими предметами, оскільки вони можуть поглинати сигнал та знижувати швидкість Wi-Fi.
  3. Уникайте розміщення роутера поруч із пристроями Bluetooth, оскільки їх сигнали можуть впливати на швидкість інтернету.

Фахівці також рекомендують розмістити роутер якомога ближче до центру дому, бажано на піднятому рівні. У двоповерховому будинку найкраще залишити роутер нагорі.

Раніше ми писали, де знайти у своєму домі "мертві зони" Wi-Fi. У цьому випадку допоможе всього один корисний застосунок.