Додайте в машинку лавровий лист: хитре вирішення проблеми з пранням

Читать на русском
Автор
32300
Лавровий лист збереже одяг під час прання
Лавровий лист збереже одяг під час прання. Фото Pexels

Під час прання деякі речі можуть полиняти та зіпсувати інші

Напевно з кожним відбувалася ситуація, коли одяг фарбувався під час прання. Забута в барабані темна шкарпетка під час прання може зробити білі тканини сірими. Ще гірша ситуація з кольоровим одягом, який не можна прати окремо. Наприклад, футболка у чорно-білу смужку. Уникнути проблеми можна за допомогою покупних серветок-пасток кольору. Але можна обійтися і народним засобом. Використовуйте для прання лавровий лист.

Для чого класти лавровий лист у пральну машину

Одне з головних правил прання – розсортувати речі перед закладанням у барабан. Світлі речі стирайте разом зі світлими, а темні та кольорові стирайте окремо. Таким чином можна максимально захистити речі від псування. Але якщо неприємність все ж таки сталася і частина одягу змінила колір, врятує популярна спеція — лавровий лист.

Якщо ви хочете зберегти колір одягу під час прання, покладіть у пральну машину пакетик з кількома лавровими листами та 2 чайними ложками харчової соди. Обидва ці засоби збережуть колір. Пам'ятайте, крім того, харчова сода має відбілюючі властивості. Пакет повинен бути щільно закритий, щоб листя не розсипалося в пральній машині й не збиралося на тканинах.

Лавровий лист також підійде, якщо ваш одяг вже пофарбовано. Все, що вам потрібно зробити, це закип’ятити воду з лавровим листом у каструлі. Коли він охолоне, перелийте його в миску і замочіть у цьому розчині забарвлений одяг. Залиште речі в мисці приблизно на 3 години, а потім виперіть традиційним способом у пральній машині. Щоб ефект був ще кращим, до розчину можна додати кілька столових ложок розпушувача або соди.

Раніше "Телеграф" розповідав, який компонент необхідний, щоб білизна після прання пахла свіжістю. Цей засіб завжди є у будинку.