Розлили воду на ноутбук: як врятувати пристрій

Читать на русском
Автор
928
Як врятувати ноутбук
Як врятувати ноутбук. Фото freepik.com

Ці поради не дадуть вашому пристрою вийти з ладу

Вода, що розлилася на телефон, може неабияк пошкодити пристрій. Мало того, він може навіть перестати працювати. Раніше ми розповідали, що робити, якщо телефон впав у воду. Тепер поговоримо, як вчинити з ноутбуком.

Для того, аби не довелося купувати новий ноутбук, слід дотримуватися деяких порад. Про них розповіли на Апостроф.

Що робити, якщо на телефон розлили воду

Дійте швидко

Спочатку треба вимкнути ноутбук. Також варто швидко висмикнути зарядний пристрій. Що швидше вимкнете гаджет — тим більше шансів, що він працюватиме.

Вийміть акумулятор

Якщо у вас модель ноутбука, в якій знімається батарея — її слід вийняти. У деяких ноутбуках є спеціальна клямка, а в інших — доведеться знімати цілу задню панель. Також треба зняти флешки, навушники та інші аксесуари.

Переверніть ноутбук

Візьміть суху ганчірку чи м’яку тканину і зітріть воду з поверхні пристрою. Приділіть особливу увагу клавіатурі, вентиляційним отворам і портам. На стіл треба постелити сухий рушник і розкритий ноутбук догори дном покласти на нього. Також буде доречно зняти задню панель і акуратно протерти видимі компоненти тканиною без ворсу.

Дайте пристрою просохнути

Весь цей час ноутбук повинен бути вимкненим. Сохнути він може навіть добу. Якщо ж вам терміново потрібен ноутбук, просохнути він повинен мінімум 4 години перед експлуатацією.

Не варто класти ноутбук в рис

Так, рисом можна врятувати телефон, що впав у воду. Однак для просушки ноутбука цей спосіб не підійде. Рисові зерна можуть потрапити у важливі отвори, забитися у клавіші тощо.

Віддайте ноутбук в ремонт

Навіть якщо ноутбук увімкнувся, йому не завадить діагностика. Річ у тім, що на внутрішніх деталях можуть залишитися мінеральні відкладення. Вони проводять електрику. Також після води деталі можуть іржавіти.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відмити прозорий силіконовий чохол. Ми поділилися корисними та дієвими лайфхаками.