Ви про це не знали, і дарма: для чого потрібні прорізи на тертці збоку

Читать на русском
Автор
19658
Хитрість, яка вам точно знадобиться
Хитрість, яка вам точно знадобиться. Фото Freepik

Виявляється, у тертки є одна дивовижна здатність

Попри велику різноманітність кухонної техніки, кулінари часто використовують при приготуванні звичайну терку. Наприклад, за допомогою терки ми готуємо улюблені золотисті деруни та використовуємо її навіть для чищення риби.

Найпопулярніша сторона терки — там, де розташовані середні дірки. А ось збоку є прорізи, які мало хто використовує. Разом із "Главредом" розповімо, навіщо вони потрібні і як можна використовувати

Навіщо потрібні прорізи збоку

У сучасних кулінарних реаліях вони часто залишаються поза увагою і даремно. Ці вузькі прорізи ідеально підходять для нарізування продуктів тонкими скибками. Якщо потрібно нарізати твердий сир або огірок майже прозорими скибочками, ця сторона терки — ваш незамінний помічник.

Як правильно використовувати довгі прорізи

Спочатку покладіть терку горизонтально: Потрібно, щоб сторона з вузькими щілинами знаходилась зверху.

Візьміть необхідний продукт, наприклад шматок твердого сиру або огірок і просто проведіть продукт по вузьких прорізах. В результаті у вас вийдуть майже прозорі слайси – вам для цього не знадобляться спеціальні ножі та інші кухонні пристрої.

Ця сторона терки необхідна для приготування страв, де важливий зовнішній вигляд. З їхньою допомогою ви зможете нарізати продукти максимально тонкими слайсами.

А ось наточити тертку вам допоможе один предмет. Ви зробите це вдома легко та просто.