Мийний засіб з апельсинових шкірок: як зробити та де використовувати

Читать на русском
Автор
4085
Фрукт
Фрукт. Фото Pixabay

Це зробити дуже легко

У магазинах є великий вибір мандаринів та апельсинів і вони є одними з популярних продуктів взимку. Є методи, які допоможуть його шкірці дати "друге життя".

Апельсинові чи мандаринові шкірки використовуються не тільки при приготуванні натуральних ароматів чи прикрашання будинку. Про лайфхаки з використанням природного засобу розповідає ТСН.

Де можуть бути в пригоді шкірки від цитрусових

Їх можна використати як засоби, які поглинають неприємні запаси будь-де та ті, які знадобляться для миття будь-яких поверхонь.

У другому випадку до суміші зі порошку цедри та соди варто додати пару крапель мийного засобу, аби це було схоже на пасту.

Як приготувати суміш

Необхідно апельсинові чи мандаринові шкірки висушити у духовій шафі або у спеціальній сушарці. Якщо було обрано духовку, то її треба розігріти до 110 градусів, покласти туди продукт і дверцята залишити трохи прочиненими. Через деякий час необхідно підходити та перевертати шкірки, аби вони рівномірно просохли.

Після такої процедури висушений продукт треба подрібнити у блендері та з'єднати з харчовою содою.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як природний продукт може стати хорошим добривом для рослин.