Ви не впізнаєте свою папороть: полийте рослину гранатовим настоєм

Читать на русском
Автор
1999
Домашнім рослинам необхідний догляд
Домашнім рослинам необхідний догляд. Фото Pexels

Відмінне підживлення для папороті легко приготувати своїми руками

Папороть — популярна кімнатна рослина серед квітникарів. Вона має красиве зелене листя, яке виглядає витончено і додає приміщенню трохи екзотики. Але при вирощуванні цих рослин іноді виникають складнощі. Наприклад, здорова папороть не росте пишною. Виправити це можна за допомогою добрив.

Раніше ми розповідали, яке підживлення необхідне заміокулькасу. Тепер розповімо, чим підгодувати папороть.

Як приготувати добрива для папороті

У зимові місяці папороті, як і іншим рослинам, необхідне підживлення. Насамперед про це свідчить поява коричневого листя. Для лікування та підживлення рослини можна використовувати покупне добриво, але краще легко та швидко приготувати його самостійно.

Вам знадобиться вода і лише один гранат. Він містить вітаміни та мінерали, які стимулюють зростання папороті та утворення нового листя, пише Shareinfo. До того ж він багатий на нікотинову кислоту, яка простимулює зростання папороті.

  1. Розімніть гранат у руках.
  2. Розріжте фрукти й зберіть усі зерна у скляний посуд.
  3. Залийте зерна граната водою та залиште на 3 години.
  4. Процідіть настій та отримайте готове добриво.

Використовуйте гранатовий настій для поливу папороті – не частіше ніж один раз на 3 тижні, чергуючи з поливом чистою водою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно підготувати кімнатні рослини до весни. Зверніть особливу увагу на полив та кількість сонячного світла.