"Колюча" проблема зникне: чим замінити покупний антистатик

Читать на русском
Автор
1146
Вовняні речі взимку "б’ють струмом"
Вовняні речі взимку "б’ють струмом". Фото Pexels

Дізнайтеся, як легко зняти статичну електрику з одягу

Одяг, який "стріляє", іскрить та прилипає до тіла — знайома проблема. Особливо вона посилюється взимку, коли холодне сухе повітря провокує появу статичної електрики. При чому електризується не лише одяг, а й волосся. Вкласти наелектризоване волосся допомагає фольга. А ось зняти статичну електрику з одягу допоможуть інші методи.

Що зробити, щоб одяг не "бив струмом"

Перш ніж одягти наелектризовану річ, проведіть нею по металевому предмету. Це допоможе зняти надмірну напругу. Якщо ви маєте 10-15 хвилин, можна повісити річ на металеву вішалку. Це також дасть антистатичний ефект.

Якщо ви знаєте, що якась річ із гардероба сильно електризується та прилипає до тіла, використовуйте лак для волосся. Розпорошіть його по вивороті виробу. Це дасть ефект, ніби ви використовували антистатик.

Якщо вам потрібна термінова допомога й у вас немає лаку для волосся або антистатика, допоможе вода. Достатньо намочити руку і провести нею по колготках, светрі або сукні.

Але краще мати для таких випадків антистатик. Зробити його можна власноруч.

Як самостійно зробити антистатик для одягу

  1. Чайну ложку натертого на тертці господарського мила залийте склянкою окропу, перемішайте і поставте остигати.
  2. Додайте дві склянки дистильованої води та вилийте всю суміш у пляшечку з пульверизатором.
  3. За бажанням додайте пару крапель ароматичного масла.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити взуття непромокальним. Декілька простих порад допоможуть виправити часту проблему.