Кран засяє, як новенький: простий спосіб відмити його від вапняного нальоту

Читать на русском
Автор
68991
Ви легко позбавитеся проблеми
Ви легко позбавитеся проблеми. Фото telegraf.com.ua

Слідів вапняного нальоту не залишиться

Навіть найохайніші господині з часом можуть зіткнутися з проблемою вапняного нальоту не тільки на унітазі, а й тим більше на крані. Як правило, він виникає на сантехніці через високу жорсткість води і високу концентрацію солей, і відмити його не так просто.

Для чищення сантехніки можна використовувати дорогі професійні засоби або скористатися старими перевіреними народними методами. Про них розповідають "Бєлновини".

Як відмити вапняний наліт за допомогою оцту

Так, щоб відмити сантехніку від вапняного нальоту необхідно підготувати водний розчин, змішавши оцет з водою в рівних пропорціях. Отриманий розчин слід нанести на забруднені поверхні, використовуючи розпилювач або губку і залишити на 30-60 хвилин. Після цього поверхню потрібно ретельно промити.

Крім того, для боротьби з нальотом на старих або важкодоступних поверхнях можна застосовувати оцтові компреси. Просочіть тканину гарячим оцтовим розчином та оберніть нею забруднені ділянки, залишивши компрес приблизно на годину. Після цього сантехніку потрібно промити водою, як і в попередньому випадку.

Якщо після першої обробки залишаються сліди нальоту, рекомендується повторити процедуру. Це дозволить досягти більш ефективного результату та повного видалення відкладень.

Раніше ми писали, як позбутися жовтих плям на сидінні унітаза. Два домашні засоби допоможуть усунути проблему.