Чому м’ясо виходить "гумове": поширена помилка у приготуванні курячої грудки

Читать на русском
Автор
1433
Як приготувати цю частину соковитою
Як приготувати цю частину соковитою. Фото myasna-kraina.com.ua

Це просте м’ясо можна приготувати смачно, якщо знати як

Ми розповідали про правильний спосіб варіння макаронів. Тепер ділимось порадами, які допоможуть зварити курячу грудку так, щоб вийшло корисно і смачно.

Куряча грудка — популярне м’ясо, і це зрозуміло, адже вона не містить кісток і жиру, легко готується і приємна на смак.

Прихильники здорового способу харчування найчастіше її запікають або відварюють. Разом з Ukr.Media розповідаємо, як приготувати її соковитою. Допоможуть прості поради.

Розріжте грудку навпіл або поділіть на кілька шматочків

Так м’ясо швидше звариться. Якщо збираєтеся додавати курку в салат, можна одразу подрібнити м'ясо до шматочків такого розміру, який потрібен. А ще один неочевидний плюс — невеликі шматочки зручно з каструлі перекладати відразу в ланч-бокс і брати з собою на роботу.

Підберіть каструлю

В залежності від кількості м’яса, підійде каструля середнього або великого розміру. Річ у тім, що під час варіння м'яса виділяється білок, що має вигляд білої піни. Якщо ви візьмете занадто маленьку каструлю, білок може "втекти" і відмити його від плити буде непросто.

Викладіть м’ясо у каструлю та залийте водою. До смаку додайте спеції та сіль. Закрийте кришкою і доведіть до кипіння. Коли закипить, слід зменшити вогонь та варити. Цілій грудці вистачить 20 хвилин, якщо ж ви нарізали її на шматочки, може вистачити й 10.

Як перевірити готовність

Якщо шматочок м’яса всередині рожевий, продовжуйте варити. Якщо білий — м'ясо готове, її варто припинити готувати.

Переварена курка погано жується, стає сухою та несмачною, тому важливо спіймати правильний момент, коли знімати м'ясо з вогню. Також ми розповідали, скільки цибулі додавати в котлетний фарш для правильної пропорції.