Простіше не буває: як видалити весь жир з витяжки

Читать на русском
Автор
16957
Як очистити фільтр витяжки
Як очистити фільтр витяжки. Фото Pexels

Витяжку потрібно регулярно та ретельно очищати, щоб вона працювала правильно

Підтримувати щось у чистоті завжди набагато простіше, ніж чистити, коли річ стане дуже брудною. Це стосується й очищення витяжки. Чим вона чистіша, тим краще запобігає заповненню кухні димом та іншими небажаними запахами.

Сітку витяжки бажано протирати після кожного приготування їжі, а раз на два тижні вона потребує глибокого очищення. Металева сітка — один з незвичних предметів, який можна очищати в посудомийній машині. Але якщо посудомийки нема, доведеться робити це вручну. На щастя, є способи значно полегшити процес очищення.

Як очистити витяжку від жиру

Витяжка очищається краще, якщо це робити відразу після її використання. Закип’ятіть воду в каструлі без кришки, поки на вимкненій витяжці не накопичиться пара. Вона розм’якшить бруд і достатньо буде видалити його ганчіркою.

Для більш глибокого очищення є інший спосіб.

Крок 1

Перш ніж чистити будь-який прилад, і витяжка не є винятком, відключіть його від електроживлення.

Крок 2

Відкрийте відсік для фільтрів, витягніть їх та промийте за допомогою засобу для миття посуду та щітки. Добре прополощіть і дайте висохнути.

Якщо на фільтрах є стійкий жир, на деякий час замочіть їх у гарячій воді з концентрованим засобом для видалення жиру або засобом для миття посуду. Після замочування необхідно намилити фільтри ще раз, почистити щіткою, промити водою і дати їм добре висохнути.

Крок 3

Поки фільтри сохнуть, потрібно очистити решту внутрішніх і зовнішніх поверхонь. Протріть деталі витяжки м’якою губкою, змоченою у мильному розчині. Потім пройдіть вологою ганчіркою і дайте висохнути.

Крок 4

Як тільки фільтри висохнуть, встановіть їх на місце. Під'єднайте витяжку до електроживлення.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко прибрати неприємний запах із холодильника. Достатньо покласти в нього один продукт.