Три хитрих трюки й інтернет літає: де поставити роутер у квартирі

Читать на русском
Автор
24399
Роутер погано роздає сигнал у кількох випадках
Роутер погано роздає сигнал у кількох випадках. Фото freepik.com

Окрім вибору правильного місця, є ще кілька нюансів

Для ефективного та якісного розподілу сигналу Wi-Fi важливо вибрати оптимальне розташування вашого маршрутизатора. Користувачам бездротових роутерів слід враховувати не лише їх налаштування, а й де саме розміщено цей пристрій.

Оскільки деякі об’єкти можуть перегороджувати шлях сигналу, це сповільнює роботу домашнього інтернету. Щоб уникнути цього, варто звернути увагу на кілька простих хитрощів.

Як можна посилити сигнал Wi-Fi — прості трюки

По-перше, уникайте наявності пристроїв, які можуть спотворювати сигнал, поряд із маршрутизатором. До таких предметів слід зарахувати:

  • мікрохвильові печі;
  • колонки Bluetooth;
  • інші джерела випромінювання.

Другим важливим моментом є перешкоди для видимості мережі. Переконайтеся, що меблі або безлад у кімнаті не закривають доступ до роутера. Навіть якщо пристрій не відповідає вашому декору, не приховуйте його, щоб не зменшити зону покриття Wi-Fi.

Третім корисним прийомом для покращення бездротового інтернету вдома є вибір місця для розміщення роутера Wi-Fi. Рекомендується встановити пристрій на високому місці, наприклад, на шафі, полиці або виступі. Таким чином сигнал зможе охоплювати всю площу житла, і йому буде легше долати перешкоди.

Раніше "Телеграф" розповідав, який пристрій уповільнює роботу Wi-Fi. Всі ним користуються, і ніхто про це не замислюється.