Просто змініть це налаштування вашого роутера: це зробить гаджети швидшими

Читать на русском
Автор
19545
Прості налаштування WiFi пришвидшать роботу ваших гаджетів
Прості налаштування WiFi пришвидшать роботу ваших гаджетів. Фото itechua.com

Розповідаємо, яке налаштування треба змінити, щоб гаджети працювали швидше

Напевно, кожен користувач смартфонів, неодноразово сикався з проблемою їх повільної роботи. Виявляється, виправити це можна, просто змінивши налаштування WiFi. А раніше ми вже розповідали, як пришвидшити зарядку телефона.

Ця функція на маршрутизаторі WiFi є досить маловідомою. Яке просте налаштування пришвидшить роботу ваших гаджетів, розповіли на obozrevatel.

Експертка Кім Командо зазначила, що користувачі часто не звертають увагу на опцію "Quality of Service" ("Якість обслуговування"), яка є доступною на багатьох маршрутизаторах WiFi.

Це означає, що ви власноруч можете позначити деякі пристрої пріоритетні – наприклад, Smart TV замість оновлень Microsoft Windows. Варіанти, що ви обрали, підключатимуться швидше.

Кім порекомендувала отримати доступ до надання QoS та уточнила: "Якщо ви хочете встановити пріоритет свого смарт-телевізора, це не означає, що оновлення Windows повністю зависнуть. Інші гаджети будуть працювати набагато повільніше". Пропонують цю послугу, маршрутизатори Google Nest, TP-Link, NETGEAR і Linksys.

Ці налаштування QoS знаходяться в розділі "Wireless Settings section" ("Параметри бездротового зв’язку"). Слід зайти у налаштування пристрою та обрати параметри в розділі "Advanced", наприклад "Preferred activities" або "Device Priority".

Раніше "Телеграф" розповідав, що треба регулярно робити з вашим смартфоном, щоб він працював швидше. Ми поділилися цікавим лайфхаком.