Забули білизну в пральній машині: за яких умов потрібне нове прання

Читать на русском
Автор
1818
Хоча б раз у житті кожен залишав у пральній машині мокрі речі
Хоча б раз у житті кожен залишав у пральній машині мокрі речі. Фото Pexels

Дізнайтесь, скільки можна не діставати білизну з пральної машинки

Запустили пральну машину, а після закінчення циклу забули відразу дістати білизну з барабана. Таке може статися з кожним. Особливо якщо на техніці відключені звукові оповіщення або під час прання відключили електроенергію.

Звичайно ж таких ситуацій слід уникати, щоб речі не смерділи, а всередині машинки не утворювалася вогкість. Але одночасно варто знати, що є граничний термін, на який білизна без наслідків може залишатися всередині приладу після прання. Про це пише kobieta.wp.

Як довго можна залишати одяг у машині

Стверджується, що вже за 30 хвилин після прання одяг у барабані стає розсадником мікробів. За кілька годин з’являється неприємний запах.

Водночас експерт із прибирання Madame Sweat стверджує, що мокру білизну можна залишати в машині не більше ніж на 12 годин.

Чому не можна залишати білизну в пральній машині надовго

Неприємний запах на одязі — найменша з проблем, яка виникає, якщо забувати вчасно діставати речі з машинки. На мокрій тканині у закритому просторі швидко утворюється пліснява. Це згубно впливає як на тканину, а й на елементи пральної машини.

Фахівці рекомендують не тільки виймати речі відразу ж після прання, але й залишати двері машинки відчиненими, поки вона не просохне.

Що робити, якщо мокра білизна довго лежала у пральній машині

Якщо мокрий одяг з якихось причин довго лежав у машинці кілька годин, найкращим виходом буде — випрати його ще раз.

Також рекомендується додати до прального порошку ½ чашки харчової соди та збільшити температуру води.

Після циклу обробіть барабан і гумки машини розчином води з оцтом. Протріть внутрішні частини приладу насухо.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому пральна машинка може підстрибувати під час віджиму. Позбутися проблеми можна і без допомоги майстра.