Ні муки, ні яєць, ні зайвої метушні: ідеальні сирники готуються з п’яти інгредієнтів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 11225
Інших рецептів не шукайте — ви готуватимете тільки так
Ароматні, золотаві сирники — чудовий варіант для ситного сніданку. Як правило, ми готуємо їх із сиру, яєць, борошна та спецій.
Проте сьогодні разом із "РБК-Україна" приготуємо сирники без борошна та яєць, замінивши ці інгредієнти на манку. Мало того, що вони не розповзатимуться і прилипатимуть до сковороди, але й виходитимуть з неймовірно ніжним смаком. З цим рецептом ваш сніданок буде ідеальним.
Як приготувати сирники без борошна та яєць
Інгредієнти:
- 250 г сиру не менше 5% жирності;
- 20 г солі;
- 20 г цукру;
- 2/3 ст. л. манки;
- ванілін.
Спосіб приготування:
- Сир перетираємо через сито, додаємо сіль, цукор та ванілін. Усі перемішуємо до однорідного стану.
- В отриману масу додаємо манку, знову ретельно перемішуємо. Посуд з отриманим тестом накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на дві години — манка повинна ввібрати в себе надлишки вологи, а суміш стати густою та щільною.
- Через вказаний час дістаємо тісто, розгортаємо його в ковбаску і нарізаємо її на кружечки.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією або вершковим маслом та обсмажуємо сирники з обох боків до золотистого кольору.
Подаємо сирники гарячими з джемом, ягодами чи домашньою сметаною. Смачного.