Ні муки, ні яєць, ні зайвої метушні: ідеальні сирники готуються з п’яти інгредієнтів

Читать на русском
Автор
11225
Сирники вийдуть пишними і не розповзуться по сковороді
Сирники вийдуть пишними і не розповзуться по сковороді. Фото prostoway

Інших рецептів не шукайте — ви готуватимете тільки так

Ароматні, золотаві сирники — чудовий варіант для ситного сніданку. Як правило, ми готуємо їх із сиру, яєць, борошна та спецій.

Проте сьогодні разом із "РБК-Україна" приготуємо сирники без борошна та яєць, замінивши ці інгредієнти на манку. Мало того, що вони не розповзатимуться і прилипатимуть до сковороди, але й виходитимуть з неймовірно ніжним смаком. З цим рецептом ваш сніданок буде ідеальним.

Як приготувати сирники без борошна та яєць

Інгредієнти:

  • 250 г сиру не менше 5% жирності;
  • 20 г солі;
  • 20 г цукру;
  • 2/3 ст. л. манки;
  • ванілін.

Спосіб приготування:

  1. Сир перетираємо через сито, додаємо сіль, цукор та ванілін. Усі перемішуємо до однорідного стану.
  2. В отриману масу додаємо манку, знову ретельно перемішуємо. Посуд з отриманим тестом накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на дві години — манка повинна ввібрати в себе надлишки вологи, а суміш стати густою та щільною.
  3. Через вказаний час дістаємо тісто, розгортаємо його в ковбаску і нарізаємо її на кружечки.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією або вершковим маслом та обсмажуємо сирники з обох боків до золотистого кольору.

Подаємо сирники гарячими з джемом, ягодами чи домашньою сметаною. Смачного.