Навіщо гладити тісто в магазині: хитрість, яка допоможе вам на кухні

Читать на русском
Автор
7720
Ви принесете додому ідеальне тісто
Ви принесете додому ідеальне тісто. Фото fayni-recepty.com.ua

Ділимося, на що звертати увагу при виборі тіста

Якщо гості вже на порозі, нас рятує випічка з листкового тіста. Це швидко, просто та неймовірно смачно.

Нам здається, що вибрати листкове тісто у магазині просто, але насправді у цьому питанні є багато нюансів. Ось про них разом із "Добрими новинами" і розповімо.

Які існують види листкового тіста

Цей продукт відрізняється на вигляд. Листкове тісто може бути пісним – для випікання коржів на торт або дріжджовим – для круасанів. Якого б виду не було листкове тісто, у його складі має бути тільки пшеничне борошно лише вищого ґатунку, маргарин, лимонна кислота та сіль.

Як вибрати якісне листкове тісто

Для початку зверніть увагу на температуру, при якій тісто зберігається в магазині — вона не повинна була нижче -18 градусів. Важливо, щоб температура зберігання була постійною – коливання температури впливають термін придатності.

При покупці листкового тіста завжди перевіряйте упаковку – вона має бути герметичною та без пошкоджень. Проведіть рукою по поверхні обраного вам тіста – якщо ви не відчуваєте здуття чи інших особливостей, з упаковкою все гаразд. Якщо тісто нерівної форми або є пухкі елементи – краще таке тісто не брати.

Також звертайте увагу на текстуру листкового тіста та колір. Якщо продукт трохи шорсткий на дотик з блідо-сірим або жовтим кольором — можете не сумніватись в якості тіста.

Перевірили якість тіста? Тепер приготуйте з нього пиріг "Сосиски в тісті" та насолоджуйтесь.