Вечеря з японським акцентом: удон з куркою та свіжими овочами в ароматному соусі теріякі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1776
Після цього рецепту, ви будете готувати локшину тільки так
Втомилися від звичних страв на вечерю? У такому випадку вам обов'язково сподобається удон з куркою та овочами у соусі теріякі. Це страва японської кухні, яка відрізняється своїм насиченим смаком та ароматом.
Удон — це традиційна товста японська локшина, виготовлена з пшеничного борошна. Її історія сягає аж VIII століття, коли рецепт був запозичений від китайців. Цікавим є той факт, що удон цінують не тільки за її смакові якості, але й за здатність приносити задоволення не лише фізично, але й на рівні розуму та духовності, як зазначає shuba.life.
Складові:
- Куряче філе — 400 г
- Локшина удон — 200 г
- Морква — 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Перець солодкий — 1 шт.
- Соус теріякі — 150 мл
- Олія рослинна — 2 ст. л.
- Часник — 2 зубчики
- Імбир — 1 ч. л.
- Сіль за смаком
Приготування:
- Куряче філе нарізати невеликими кубиками.
- Моркву та цибулю очистити та нарізати.
- Перець очистити від насіння та плодоніжки та нарізати соломкою.
- Часник та імбир очистити та подрібнити.
- У сковороді нагріти олію та обсмажити курку до золотистого кольору.
- Додати до курки овочі та обсмажити ще 5-7 хвилин.
- Влити соус теріякі, додати часник, імбир та сіль за смаком.
- Тушкувати на середньому вогні 10-15 хвилин.
- Додати відварену локшину удон та перемішати.
- Подавати гарячим.
Поради:
- Для більш насиченого смаку соусу теріякі можна додати 1 ст. л. меду.
- Якщо ви не любите солодкий смак, то кількість цукру в соусі можна зменшити.
- Замість курки можна використовувати будь-яке інше м'ясо, наприклад, свинину, яловичину або креветки.
- Овочі можна використовувати будь-які, які вам подобаються.
Удон з куркою та овочами у соусі теріякі — це смачна та ситна страва, яка ідеально підійде для вечері. Вона сподобається як дорослим, так і дітям.
"Телеграф" раніше опублікував матеріали про продукти, які не можна зберігати в холодильнику. Окрім цього, "Телеграф" також надавав інформацію про те, як розпізнати свіже м'ясо, висвітливши 8 ключових ознак, на які варто звертати увагу.