Вечеря з японським акцентом: удон з куркою та свіжими овочами в ароматному соусі теріякі

Читать на русском
Автор
1776
Справжня насолода (фото створене з допомогою ШІ)
Справжня насолода (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Після цього рецепту, ви будете готувати локшину тільки так

Втомилися від звичних страв на вечерю? У такому випадку вам обов'язково сподобається удон з куркою та овочами у соусі теріякі. Це страва японської кухні, яка відрізняється своїм насиченим смаком та ароматом.

Удон — це традиційна товста японська локшина, виготовлена з пшеничного борошна. Її історія сягає аж VIII століття, коли рецепт був запозичений від китайців. Цікавим є той факт, що удон цінують не тільки за її смакові якості, але й за здатність приносити задоволення не лише фізично, але й на рівні розуму та духовності, як зазначає shuba.life.

Складові:

  • Куряче філе — 400 г
  • Локшина удон — 200 г
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Перець солодкий — 1 шт.
  • Соус теріякі — 150 мл
  • Олія рослинна — 2 ст. л.
  • Часник — 2 зубчики
  • Імбир — 1 ч. л.
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Куряче філе нарізати невеликими кубиками.
  2. Моркву та цибулю очистити та нарізати.
  3. Перець очистити від насіння та плодоніжки та нарізати соломкою.
  4. Часник та імбир очистити та подрібнити.
  5. У сковороді нагріти олію та обсмажити курку до золотистого кольору.
  6. Додати до курки овочі та обсмажити ще 5-7 хвилин.
  7. Влити соус теріякі, додати часник, імбир та сіль за смаком.
  8. Тушкувати на середньому вогні 10-15 хвилин.
  9. Додати відварену локшину удон та перемішати.
  10. Подавати гарячим.

Поради:

  • Для більш насиченого смаку соусу теріякі можна додати 1 ст. л. меду.
  • Якщо ви не любите солодкий смак, то кількість цукру в соусі можна зменшити.
  • Замість курки можна використовувати будь-яке інше м'ясо, наприклад, свинину, яловичину або креветки.
  • Овочі можна використовувати будь-які, які вам подобаються.

Удон з куркою та овочами у соусі теріякі — це смачна та ситна страва, яка ідеально підійде для вечері. Вона сподобається як дорослим, так і дітям.

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про продукти, які не можна зберігати в холодильнику. Окрім цього, "Телеграф" також надавав інформацію про те, як розпізнати свіже м'ясо, висвітливши 8 ключових ознак, на які варто звертати увагу.