Витяжка виглядатиме краще, ніж нова: від жиру на ній допоможе один засіб

Читать на русском
Автор
49756
Використовуйте напій для очищення витяжки
Використовуйте напій для очищення витяжки. Фото Колаж "Телеграфу"

Завдяки цій хитрощі очищення не вимагатиме багато сил і часу

Витяжка надзвичайно важлива на кухні. Вона позбавляє не тільки неприємних запахів, а й вологості, яка з’являється під час приготування їжі. Але в процесі приготування на витяжці постійно накопичуються жир та пил, на видалення яких потрібно витратити досить багато сил.

Полегшити прибирання допомагають іноді дуже несподівані речі. Наприклад, стільниці та кухонні шафи очищають за допомогою олії. А ось для очищення витяжки використовують солодкий напій.

Як видалити липкий жир з витяжки

Важко знайти людину, яка б не знала що таке кола. Насамперед вона популярна як солодкий газований напій. Але так само їй приписують очищувальні властивості. Крім того, що кола видаляє вапняний наліт, завдяки фосфорній кислоті у складі вона ідеально підходить для видалення жиру, що скупчився на витяжці.

Нанесіть на брудні ділянки витяжки невелику кількість коли, а потім протріть їх вологою ганчіркою. Якщо ви хочете посилити дію цього напою на жир, перед розпорошенням можна додати кілька крапель лимонного соку або щіпку лимонної кислоти. Таке доповнення не тільки зробить рідину більш ефективною, але й надасть очищеній поверхні блиску та свіжості.

Після чищення не забудьте ретельно протерти витяжку вологою ганчіркою та видалити залишки цукру з напою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як ефективно очистити дерев’яні лопатки. Недорогий засіб видалить мікроби та не зіпсує кухонний інструмент.