Телефон знає про вас все: як вимкнути налаштування стеження, проста інструкція

Читать на русском
Автор
394688
Ваш смартфон знає практично все про вас
Ваш смартфон знає практично все про вас. Фото pexels.com

Ваш телефон слідкує за вами через налаштування за замовчуванням

Практично в будь-якому смартфоні є опції відстеження та прослуховування користувачів, за допомогою яких вам "підсовують" відповідну рекламу. Однак, їх можна відключити. "Телеграф" вже розповідав, чому не можна залишати телефон на зарядці на всю ніч, а сьогодні ділиться, як відключити налаштування відстеження та прослуховування телефону.

Ця інструкція дійсна лише для телефонів на Android, пише технічне видання itech. Вона допоможе вимкнути налаштування Google за замовчуванням.

Як вимкнути відстеження на телефоні

Відкрийте "Налаштування" у своєму телефоні та зайдіть у вкладку "Google". У цьому розділі натисніть на три крапки у верхньому правому куті екрана і виберіть "Використання та діагностика". Увімкніть "Відстеження активності". Таким чином, Google не надсилатиме вам інформацію про використання телефону.

Потім поверніться до "Налаштувань" і зайдіть у вкладку "Мова та введення", тут оберіть свою клавіатуру. Торкніться трьох крапок у верхньому правому куті екрана і знову виберіть "Налаштування". Тут потрібно прибрати прапорці з пунктів "Надсилати статистику", "Персоналізувати для вас" та "Поліпшити для всіх". Таким чином, ви забороните Google Keyboard надсилати вам інформацію про те, що ви вводите.

Далі, в цьому ж розділі "Мова та введення" натисніть "Перетворення тексту на мову". Знову натисніть три крапки у верхньому правому куті екрана та виберіть "Налаштування". Тепер вимкніть перемикач "Анонімний звіт про перетворення тексту на мову". Це не дозволить Google надсилати інформацію про вашу мову на мікрофон.

Після виконання всіх цих дій потрібно перезавантажити телефон, щоб оновити та запустити нові налаштування.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відключити рекламу в іграх та додатках. Не потрібно нічого скачувати та встановлювати.