Картопля вийде хрумкою та соковитою: просто дотримуйтесь кількох правил

Читать на русском
Автор
3586
Таку картоплю близькі проситимуть і на обід, і на вечерю
Таку картоплю близькі проситимуть і на обід, і на вечерю. Фото shuba.life

Прості хитрощі — і відмінний результат

Ароматна, з хрусткою скоринкою смажена картопля — улюблена багатьма страва. Їм обідають та вечеряють, подають самостійно та у поєднанні з іншими продуктами.

Але щоб картопля вийшла ідеальною, потрібно дотримуватися кількох правил. Про них разом із "ТСН" і розповімо.

Як посмажити ідеальну картоплю

Хто б міг подумати, що для приготування ідеальної картоплі важливий сорт. Найкраще брати червоні або рожеві бульби середнього розміру.

Також важливо, щоб сковорода була з товстим дном – тоді тепло розподілятиметься рівномірно, а стінки зберігатимуть температуру довше. Для ідеальної картоплі найкраще підходять сталеві чавунні сковорідки, що мають високі стінки.

Смажити найкраще на рафінованій олії, але можна використовувати також вершкове масло. Для адептів правильного харчування можна брати кокосову або оливкову олію.

Обов’язково помийте та почистьте картоплю. Нарізати його краще скибочками завтовшки приблизно 7-8 мм.

Для приготування картоплі спочатку потрібно розігріти на сковороді вершкове масло або олію, викласти картоплю, злегка зменшити вогонь і смажити на середньому вогні. Картоплю необхідно помішувати кожні 5-7 хвилин. Коли вона буде в напівготовому стані, потрібно посолити, понизити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і смажити до м’якості.

Спробуйте приготувати смажену картоплю із сосисками та часником, використовуючи ці хитрощі. У вас вийде неймовірно смачна страва.