Щоб шуба не втрачала форму і вигляд: як правильно доглядати речі з натурального хутра

Читать на русском
Автор
2804
Не всі засоби підходять для очищення хутра
Не всі засоби підходять для очищення хутра. Фото Freepik

Прості поради щодо догляду за хутряними речами

Останніми роками у світі є тенденція відмови від хутряних речей. Однак, якщо у вашому гардеробі є вироби з натурального хутра, потрібно правильно доглядати за ними. Ми вже розповідали, як очистити зимову куртку без прання, а сьогодні ділимося правилами догляду за речами з натурального хутра.

Як виявилося, речі з хутра категорично заборонено прати, пише UAportal. Щоб зберегти форму та зовнішній вигляд шуби або хутряного коміра, потрібно дотримуватись простих правил.

Як доглядати речі з натурального хутра

Засоби для очищення хутра

Не всі засоби для чищення підходять для очищення натурального хутра. Варто уникати хімічних та агресивних засобів, особливо під забороною засоби із хлоркою. Вони тільки зіпсують хутро. Найкраще вибирати професійні м’які засоби, які можна купити у спеціалізованих магазинах.

Вичісування хутра

Щоб підтримувати ворс на виробі, його потрібно регулярно вичісувати. Це потрібно робити максимально акуратно та м’яко, щоб випадково не вирвати жмут хутра та не зіпсувати речі.

Прання під забороною

Прати хутряні речі категорично заборонено, це стосується як ручного, так і машинного прання. Справа в тому, що у виробах з натурального хутра містяться природні олії, які допомагають зберегти його еластичність та зовнішній вигляд, а прання може їх вимити. Крім того, після прання шкіра, на якій тримається хутро, може стати грубою та схильною до тріщин, а це лише нашкодить виробу.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості способи освіжити пуховик перед зимою. Не потрібне прання в машинці, допоможуть підручні засоби.