Ноутбуку швидко настане кінець: що в жодному разі не можна робити з пристроєм

Читать на русском
Автор
20043
"Юзайте" ноутбук правильно
"Юзайте" ноутбук правильно. Фото Pixabay

Так скорочується термін служби акумулятора ПК

У процесі роботи на ноутбуці багато користувачів роблять помилки, які можуть призвести до перегріву та інших проблем. Одним із таких недоліків є звичка розміщувати ноутбук на колінах. Ця поведінка шкідлива не тільки для вашої постави, але і для здоров’я самого гаджета.

Постійне використання ноутбука на колінах може призвести до швидкого зношування пристрою, пише видання Mirror. У ноутбуках використовуються невеликі вентилятори, які швидко обертаються, підтримуючи нормальну температуру компонентів через вентиляційні отвори. Розміщення ноутбука на колінах може призвести до блокування цих вентиляторів, що, своєю чергою, може спричинити перегрів гаджета після тривалого використання в неправильному положенні.

Важливо, що регулярне розміщення ноутбука на колінах може знизити ефективність роботи пристрою в майбутньому або навіть пошкодити окремі компоненти. Крім того, це може зменшити термін служби батареї.

Користувачам слід пам’ятати, що м’які поверхні можуть блокувати вентиляційні отвори, викликаючи перегрівання та пошкодження акумулятора. Ідеальним варіантом буде використання ноутбука на жорсткій поверхні, переважно за столом, і, при необхідності, встановлення ПК на спеціальну підставку для забезпечення належної вентиляції.

Раніше "Телеграф" розповідав, що продовжити "життя" ноутбука допоможе регулярне чищення від пилу. Привести гаджет до ладу можна легко в домашніх умовах.