Ожеледиця більше не страшна: прості хитрощі з підошвою на зимовому взутті

Читать на русском
Автор
6044
Що робити зі слизькою підошвою на взутті Новина оновлена 11 січня 2024, 10:18
Що робити зі слизькою підошвою на взутті. Фото Nadezhda Moryak/pexels.com

Ці три поради точно допоможуть забути про слизьку підошву на взутті

В Україну прийшла справжня зима не лише з морозами та снігом, а ще й ожеледицею, а тому кожному необхідно знати лайфхаки, як зробити так, щоб взуття не ковзало. Є кілька простих способів, які допоможуть у цій ситуації.

Для покращення взуття не потрібні великі зусилля та витрати. "Телеграф" розповідає, що потрібно буде зробити.

Перший спосіб — це пластир. Щоб взуття перестало ковзати, на його підошву просто потрібно нанести пластир. Важливо, щоб він був на основі тканини. Це допоможе вашому взуттю бути більш стійкою на льоду. Однак такий спосіб має і свої мінуси — пластир може триматися всього кілька годин, якщо ви знаходитесь на морозі. Якщо ж на вулиці сльота, цей час ще скоротиться.

Ще один варіант — клей та пісок. Для початку взуття потрібно вимити та просушити. Потім потрібно її добре протерти спиртом. Це потрібно для знежирення. Після цього взяти взуттєвий клей або суперклей та нанести його зигзагами на підошву. Поки клей ще не засох, слід присипати підошву піском. Після цього потрібно почекати 12 годин, поки клей із пісків висохнуть. Такий лайфхак допоможе захистити підошву від ковзання на кілька тижнів. Потім потрібно буде повторити процедуру.

Третій спосіб — наждачний папір. Якщо на вашому взутті шкіряна або гумова плоска підошва, її можна потерти наждачним папером. Тоді на поверхні з’являться задирки, які не дадуть взуття ковзати.

Можна також приклеїти смужки наждакового паперу на підошву. Для початку потрібно виміряти ширину підошви в ділянці шкарпетки й п’яти й відрізати дві смужки наждакового паперу такого ж розміру. Потім приклеїти їх до підошви й дати висохнути. Важливо запам’ятати, що наждачний папір потрібно брати той, який протистоїть волозі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як утеплити взуття на зиму. Є прості поради, які не дадуть замерзнути вашим ногам у морозну погоду на вулиці.