Забудьте про холод: як легко та просто утеплити взуття на зиму

Читать на русском
Автор
6412
Як утеплити зимове взуття
Як утеплити зимове взуття. Фото Pixabay

Декілька корисних порад допоможуть вам не мерзнути взимку

Цього року погода в Україні почала робити холодні сюрпризи вже в листопаді, а тому варто як слід запасатися лайфхаками, як утеплитися до зими. Один із головних моментів, про які слід подумати, це утеплення зимового взуття.

"Телеграф" зібрав кілька корисних порад, які допоможуть взимку почуватися тепло та комфортно, завдяки утепленому взуттю. До речі, для цього не знадобляться великі витрати та багато зусиль.

Найвірніший спосіб утеплення зимового взуття — правильно підібрані устілки. Можна одразу придбати устілки з фольгованою поверхнею. Вони укладаються блискучою стороною вниз і працюють як відбивачі холоду, а зверху кладеться звичайна устілка.

Можна зробити утеплення своїми руками, тобто самостійно створити устілки. Для цього знадобиться фольгований відбивач (як для батарей) чи звичайна кухонна фольга. Із зимового взуття потрібно вийняти устілку, прикласти до фольги й вирізати по контуру, роблячи відступ на внутрішній бік приблизно 1-2 мм. Обов’язково слід зробити невеликі дірочки у деяких місцях. Вони забезпечать повітрообмін.

Також на зиму відмінно підійдуть устілки з повсті або собачої вовни. Але в такому випадку слід врахувати, що вони товсті, тому якщо ваше взуття вам впритул, такі устілки навряд чи підійдуть.

Важливо пам’ятати, що устілки потрібно регулярно виймати із взуття та просушувати. У вологому середовищі швидко розвиваються бактерії та грибки. З тією ж метою устілки потрібно регулярно прати й знову добре просушувати, перш ніж повернути їх у взуття.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, який одяг потрібно носити вдома, щоб не замерзнути, коли немає опалення. Ці поради допоможуть зручно провести зиму.