Багато хто робить одну помилку: як провітрювати квартиру в холоди

Читать на русском
Автор
199435
Коли за вікном холод, не дуже хочеться відчиняти вікно
Коли за вікном холод, не дуже хочеться відчиняти вікно. Фото Pexels

Дізнайтеся, як провітрити квартиру і не напустити всередину холод

У сильні морози багато хто відмовляється від провітрювання квартир, побоюючись втрат тепла та збільшення і без того високих витрат на опалення. Це велика помилка. Регулярне провітрювання квартири дуже важливе для підтримки відповідної вологості, надходження свіжого повітря в приміщення та профілактики появи плісняви.

Якщо дотримуватись певних правил провітрювання, втрати тепла не будуть відчутними та у квартирі завжди буде свіже повітря.

Як провітрювати квартиру в морози

Найкраще укриття від морозу – затишне приміщення з опаленням. Коли в каміні горить вогонь або увімкнені батареї, може бути здаватись абсурдним впускати морозне повітря всередину.

Проте провітрювати оселю слід цілий рік. Взимку це особливо важливо, щоб забезпечити достатню циркуляцію повітря та запобігти надлишку вологи та появі плісняви. Головне — підійти до процесу провітрювання розумно.

  1. Тримати вікно відкритим довгий час — не найкраще рішення. Це не дасть очікуваних результатів. Це найпростіший спосіб втратити тепло, що походить від радіаторів.
  2. Хорошим та економічним рішенням є нетривале, але інтенсивне провітрювання. Найкраще це робити вдень, коли температура вища, ніж уночі.
  3. Широко відкрийте вікна і залиште їх на кілька хвилин. Вентиляція квартири у такий спосіб запобігає надмірним втратам тепла, а також дозволяє значно позбутися вологи, що накопичується на склі або ущільнювачах.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися конденсату на вікнах. Зайву вологу збере спеціальна пастка.