Про це майже ніхто не знає: які предмети можна очищати у пральній машині

Читать на русском
Автор
12603
Пральна машина підходить не лише для одягу
Пральна машина підходить не лише для одягу. Фото Колаж, "Телеграф"

Тепер ваше прибирання буде легшим

Пральна машина — незамінна річ, коли справа доходить до наведення ладу у будинку. Прання одягу та домашнього текстилю дуже важливе і машинка значно полегшує цей процес. Але ця техніка, як і посудомийна машина, може робити більше, ніж можна собі уявити. Тому що, крім одягу чи домашнього текстилю, у ній можна прати несподівані речі.

Перелік таких предметів та речей опубліковано на Informacion.

М’які іграшки

На м’яких іграшках можуть накопичуватися залишки їжі та пил. Щоб правильно їх очистити, покладіть якнайбільше м’яких іграшок у пральну машину. Додайте в лоток трохи засобу для прання та встановіть програму для делікатних речей. Якщо в іграшках є батарейки, не забудьте спочатку вийняти їх.

Килимки-пазли

Безпечні та практичні килимки-пазли для дітей також можна очистити у пральній машинці. Потрібно розібрати покриття та скласти у пральну машину, а потім увімкнути програму прання холодної води.

Нековзні килимки, які кладуть на підлогу ванни або душу, щоб уникнути падіння, також можна покласти в пральну машину.

Пластикові фіранки для душу

Деякі пластикові предмети також можна прати у машинці. Якщо вашій фіранці для душу потрібне очищення, спробуйте випрати її в холодній воді. Використовуйте короткий цикл і, що дуже важливо, не віджимайте, тому що процес може зіпсувати виріб.

Деталі Лего

Деталі конструктора Lego згодом неминуче забруднюються. Щоб розв'язувати цю проблему, покладіть їх у сітчастий мішок для спідньої білизни та відправте у пральну машину. У барабан також можна додати рушник, щоб деталі не торохтіли під час прання.

Подушки

Подушки часто набувають жовтуватого відтінку через піт і слину. Щоб видалити ці непривабливі плями, ви можете покласти їх у пральну машину, незалежно від того, пір’яні вони чи синтетичні. Після прання дайте їм добре висохнути на свіжому повітрі.

Автомобільні килимки

На килимках в автомобілі накопичується бруд і періодично вони потребують ретельного очищення. Пропилососьте покриття, а потім покладіть у пральну машину та стирайте на короткій програмі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як запобігти пошкодженню білизни під час прання. Ваші речі більше не порвуться.