Чистимо і нарізаємо ананас швидко та красиво
Ананас – смачний та корисний продукт. До того ж це чудовий інгредієнт для найрізноманітніших страв.
Однак часто навіть найдосвідченіших кулінарів від покупки ананасу та приготування з ним страв зупиняє складна процедура очищення. Разом з "УНІАН" розповімо, як легко та просто впоратися з проблемою
Як просто і швидко очистити та нарізати ананас
Для початку зріжте в ананаса верхівку та низ і поставте вертикально. Далі знизу нагору, не поспішаючи зрізайте шкірку разом з "вічками".
Ананас розріжте вздовж навпіл. Обидві половинки розріжте ще дві частини. У четвертинок зріжте тверду серцевину, а шматочки, що вийшли, розріжте вздовж ще раз на дві частини та наріжте на порційні шматки.
До речі, очищений ананас залиште за кімнатної температури на півгодини — годину. Подивіться — він стане трохи солодшим.
Як нарізати ананас, не очищаючи його
Розріжте ананас разом з "волосинами" вздовж на дві частини, половинки — розділите вздовж ще на дві частини. Четвертинки "звільніть" від шкіри — у вас повинна вийти своєрідна підставка. Зрізаний м'якуш наріжте на часточки та поверніть їх у шаховому порядку.
Раніше ми розповідали, як вибрати якісний ананас. Ви принесете додому найсмачніший продукт.