Цим речам не місце у вашому будинку: що потрібно викинути під час генерального прибирання

Читать на русском
Автор
2395
Вдома постійно накопичуються непотрібні речі
Вдома постійно накопичуються непотрібні речі. Фото Pexels

Звільніть свій простір, позбувшись речей в будинку, якими ви більше не користуєтеся

У повсякденній метушні будинок заповнюється речами, які більше не потрібні, або якими ніхто не користується (наприклад, прострочена косметика, старий одяг, чеки та квитанції). Хоча ви можете позбавитися цих предметів, коли захочете, немає кращого часу для цього, ніж зробити це на початку року.

Приступаючи до процесу прибирання слід враховувати деякі моменти. Наведення ладу в будинку або квартирі може здатися величезним завданням. Почніть прибирання з невеликого приміщення, наприклад, з передпокою, шафи для білизни або ванної кімнати, а потім приберіть у великих кімнатах.

Яких речей у будинку потрібно позбутися

Старі документи. Знищення документів, які вам більше не потрібні є необхідним кроком на шляху до наведення порядку у вашому будинку. Викиньте все, у чого минув термін придатності або що можна легко знайти в інтернеті — старі гарантії, виписки з банківських рахунків, кредитних карток тощо. Знищте будь-які документи з особистою інформацією. Також можна викинути різні предмети, такі як старі меню на винос, небажану пошту, листівки та чеки.

Кухонне начиння. Зберігайте ті предмети, які часто використовуються або мають особливу сентиментальну цінність; все інше можна викинути. Також позбавтеся дублів кухонного начиння, зламаних предметів, нових предметів, які ніколи не були у використанні. Те ж правило стосується будь-яких предметів, у яких немає елемента, наприклад, контейнера для зберігання продуктів без кришки.

Прострочені харчові продукти. Наразі саме час викинути прострочену пляшку гострого соусу з холодильника. Проведіть ретельний огляд своєї комори, щоб виявити прострочені чи несвіжі крупи та консерви. Потім перегляньте свій холодильник і знайдіть будь-які запліснявілі або мляві продукти, приправи з терміном придатності, що минув, і все інше, що здається непридатним для вживання.

Косметика з терміном придатності, що минув. Викиньте все, що неприємно пахне або має неприємний вигляд, включаючи продукти, що розшарувалися або змінили колір.

Одяг, який ви більше не носите. Почніть з інвентаризації вашого одягу та аксесуарів. Позбавтеся речей з плямами та дірками. Також викиньте невідповідного розміру.

Зношені рушники та постільна білизна. Наводячи порядок, не нехтуйте білизняною шафою. Старі ковдри та рушники можна віддати до притулків для тварин.

Старі чи зламані іграшки. Якщо ящик з іграшками вашої дитини переповнений, саме час переглянути його та вибрати пошкоджені іграшки. Також заберіть іграшки не за віком.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прибирають пил покоївки в готелях. Завдяки цьому методу кімнати довше залишаються чистими.