Пил не з’явиться ще довго: так прибирають у готелях

Читать на русском
Автор
77557
У кімнатах буде ідеальна чистота
У кімнатах буде ідеальна чистота. Фото Pexels

Детальна інструкція з ефективного прибирання

Пил дуже швидко з’являється на поверхнях. Він утворюється безпосередньо всередині приміщення і приноситься ззовні. Знайома ситуація, коли буквально через пару днів після прибирання меблі та інші поверхні вже стоять покриті сірим нальотом.

Деякі господині використовують саморобні засоби, які на певний час запобігають появі пилу. Покоївки в готелях мають свої хитрощі, які дозволяють зберегти ефект чистоти надовго. Про них пише zajenata.

Як позбутися пилу надовго

Починати прибирання потрібно зі зміни постільної білизни. На ньому накопичується дуже багато пилу. В ідеалі потрібно пропилососити матрац, і лише потім застилати свіжі простирадла. Цю процедуру слід проводити 1 раз на тиждень.

Очищення штор. На цьому текстилі також збирається величезна кількість пилу. Зрозуміло, що прати штори щотижня не будеш, але необхідно пилососити їх чи протирати рушником щотижня.

Прибирати пил потрібно за допомогою ганчірки з мікрофібри. Вона ідеально справляється із цим завданням. За альтернативу можна використовувати ганчірку зі 100% бавовни або навіть підгузок.

Ганчірку рекомендується використовувати разом з розчином, який створює антистатичний ефект, щоб пил довго не осідав на поверхні. Рецепт ефективного засобу від пилу дуже простий.

До 1 літра теплої води потрібно додати 200 мл яблучного оцту і розмішати. Суміш наносять на поверхню, а потім протирають ганчіркою.

Після видалення пилу з усіх поверхонь необхідно пропилососити підлогу. Починати потрібно з найчастіше відвідуваних ділянок і переходити до важкодоступних куточків, а вже потім до виходу.

Останній етап ефективного прибирання — вимити підлогу вологою ганчіркою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як одним засобом відмити духовку від старого жиру та захистити плиту від забруднень. Знадобиться мазь з аптечки.