Прикріпіть роутер до стелі: як зробити домашній інтернет швидше

Читать на русском
Автор
24341
Ваш wi-fi роутер може більше
Ваш wi-fi роутер може більше. Фото freepik.com

Дізнайтеся, як легко покращити інтернет-сигнал

Перерваний важливий робочий дзвінок, зависання серіалу на найцікавішому місці, повільне завантаження картинок. Ці проблеми можуть виникати через нестабільний сигнал інтернет.

Щоб зробити сигнал інтернету якіснішим та швидшим не обов’язково звертатися до провайдера для зміни тарифу. Для початку проверніть невелику хитрість із роутером, який роздає сигнал Wi-Fi у вас вдома. Один зі способів — використовувати пивну банку.

Водночас видання Elespanol рекомендує прикріпити роутер до стелі.

Навіщо вішати роутер на стелю

  • Перша перевага – значне покращення покриття сигналу Wi-Fi. Підняття пристрою зменшує й зводить до мінімуму перешкоди, дозволяючи сигналу ефективніше досягати кожного куточка вашого будинку. Це особливо корисно у будинках із кількома кімнатами.
  • Розташування на стелі зменшує кількість фізичних перешкод між маршрутизатором та підключеними пристроями. Стіни та меблі часто заважають сигналу, але піднявши роутер, перешкоди зводяться до мінімуму та оптимізується швидкість з’єднання. Ця зміна може мати велике значення, особливо у будинках зі складним плануванням.
  • Багато пристроїв та приладів у наших будинках випромінюють сигнали, які можуть заважати роботі маршрутизатора. При розміщенні його на стелі перешкоди, створювані електронними пристроями, такими як мікрохвильові печі або інші прилади, зводяться до мінімуму, що призводить до більш стабільного та надійного з’єднання.
  • Підняття маршрутизатора ускладнює несанкціонований доступ до мережі Wi-Fi. Розмістивши його на стелі, ви обмежуєте можливість потенційних зловмисників перехопити сигнал ззовні, що сприяє посиленню безпеки вашої домашньої мережі.

Як встановити роутер на стелю

Виконайте такі кроки, щоб покращити з’єднання Wi-Fi:

  1. Виберіть правильне місце. Для забезпечення рівномірного покриття краще вибирати центральну частину будинку. Переконайтеся, що роутер буде розташований поблизу розетки та навколо нього достатньо місця для вентиляції.
  2. Придбайте необхідне обладнання. Вам знадобиться кронштейн для стельового монтажу, шурупи, дриль.
  3. Вимкніть маршрутизатор від живлення.
  4. Монтаж. Закріпіть кронштейн до стелі. Переконайтеся, що він міцний та рівний.
  5. Поставте маршрутизатор на підставку. Переконайтеся, що він надійно закріплений та встановлений правильно.
  6. Під'єднайте та увімкніть роутер. Встановивши маршрутизатор на новому місці, за потреби під'єднайте кабелі та знову увімкніть його. Переконайтеся, що з’єднання стабільне та що сигнал покращився.
  7. Відрегулюйте антену. Якщо ваш маршрутизатор має регульовані антени, обов’язково орієнтуйте їх так, щоб сигнал ефективно розподілявся по всьому будинку.
  8. Проведіть тести швидкості. Після встановлення запустіть тести швидкості в різних частинах вашого будинку, щоб переконатися, що з’єднання покращилося. Ви можете використовувати спеціалізовані програми або веб-сайти для вимірювання швидкості вашого Wi-Fi з’єднання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як роздати Wi-Fi зі смартфона на ноутбук. Це можна зробити одним натисканням.