Врятуєте улюблену сорочку: копійчаний лайфхак виведе пляму від кави

Читать на русском
Автор
Запам’ятайте цей лайфхак
Запам’ятайте цей лайфхак. Фото burdastyle.ru

Від плями від кави не залишиться й сліду

Смачна ароматна кава вранці може приносити не тільки радість, але й роздратування. Якщо замість шлунка вона опиняється на улюбленій блузці, а на роботу ви вже спізнюєтеся.

Хай там як, річ ще можна врятувати, застосувавши копійчані засоби, що є в кожному домі. Про це повідомляють "Бєлновини".

Як вивести пляму від кави

Так, якщо пролилася чорна кава, пляму необхідно потримати під гарячою проточною водою та запрати милом. Якщо ж кава була з молоком, то виріб необхідно ополоснути холодною водою. Після цього нанести на пляму сіль і залишити на 20 хвилин — це допоможе позбавитися жиру на тканині. Далі випрати одяг, як завжди.

З плямою на бавовні відмінно впорається розчин води та перекису водню, розведені 1 до 1. Для цього потрібно промокнути пляму серветкою і нанести на неї вищезгаданий розчин. Він же видалить і пляму на джинсах. Також перекис можна замінити на оцет, попередньо протестувавши засіб на невеликій непомітній ділянці, щоб переконатися, що тканина не постраждає. Потім речі необхідно сполоснути чистою водою і випрати, як завжди.

Раніше "Телеграф" розповідав, як видалити плями з пуховика. Ми поділилися дієвим лайфхаком.